Dit is waarom je single zijn zou moeten vieren

Single & daten door Maya Luz

Single zijn kans soms aanvoelen als iets slechts. Zeker als je net uit een relatie komt kan het voelen alsof single zijn stom en vervelend is. Maar dit is het absoluut niet! Single zijn heeft ontzettend veel voordelen. Dit is waarom je single zijn zou moeten vieren.

Lees ook: Een échte dealbreaker op het gebied van daten: alles over ‘the ick’

Je hebt nu alle tijd om je op jezelf te focussen

Single zijn komt met een grote dosis extra vrijheid. Als je een relatie hebt, ben je veel met de ander bezig en met jullie als koppel. Je hebt minder tijd om stil te staan bij jezelf. En nu je die tijd wel hebt, is het ook een heel goed idee om dit te benutten. Sta eens wat langer stil bij wat jij allemaal voelt en doormaakt en de verwerking hiervan. Focus je ook op wat jij leuk vindt om te doen en neem wat vaker de tijd om dingen te doen die jou gelukkig maken. Je hoeft met niemand anders rekening te houden en dat is heerlijk!

Je kan nu goed nadenken over wat je zoekt in een partner

Als je single bent, kun je op een gegeven moment gaan daten. Dit is ook een ontzettend leuk onderdeel van single zijn. Je kan zo veel leuke nieuwe mensen ontmoeten en connecties maken. Niet iedere connectie die je maakt hoeft romantisch te zijn en je kan er lol mee hebben. Tijdens het daten kom je er langzamerhand ook steeds meer achter wat je nou wel en niet leuk vindt en wat je nou echt zoekt in een partner. Dankzij dit leerproces kun jij veel gerichter daten en uiteindelijk een partner vinden die precies is wat jij nodig hebt.

Je kan meer tijd doorbrengen met vrienden

In een relatie is het logisch dat je veel tijd door wil brengen met je partner. Daar gaat veel tijd in zitten, en die tijd kun je dan niet doorbrengen met je vrienden. Wanneer je single bent, hoef je geen rekening te houden met een partner en hun planning. Je kan wanneer je wil je vriendinnen opbellen om spontaan iets te gaan doen. Hoe heerlijk is dat?

Je kan gaan en staan waar je wil

Naast altijd met je vriendinnen kunnen afspreken, kun je eigenlijk gewoon gaan en staan waar je wil. Als je een reis wil maken in je eentje, hoef je je geen zorgen te maken om het missen van een partner. Op vakantie gaan met een partner is ontzettend leuk maar het kan ook stressvol zijn. Wanneer je er alleen op uittrekt kun je van alles doen en ontdekken zonder dat je rekening hoeft te houden met een ander. Dat is pas een vrij gevoel.

Je kan genoegen leren nemen met je eigen gezelschap

Tot slot is het ontzettend gezond om te leren genieten van je eigen gezelschap. Wanneer je genoegen neemt met je eigen gezelschap voel je minder snel de drang om een relatie in te stappen puur om het hebben van een relatie. Je leert hierdoor kieskeuriger te worden zodat je iemand kan vinden die echt goed bij jou past. Wanneer je tevreden bent met je leven zoals het is, kan een partner een goede aanvulling vormen. Uiteindelijk moet je leren dat een partner hebben niet noodzakelijk is om gelukkig te zijn, zo leer je ook dat iemand het echt moet verdienen om met jou een relatie te hebben.

Lees ook: Deze sterrenbeelden geloven het meest in soulmates