Finally: de beste manier voor het opruimen van je schoenen

Wonen door Chloe

Is jouw hal ook zo'n troep met allemaal rondslingerende schoenen? Dat herkennen we bijna allemaal wel. In zo'n kleine ruimte is het lastig om al je schoenen een beetje netjes te houden. Maar ja, hoe ruim je ze dan handig op? Wij hebben de perfecte manier voor je gevonden.

Schoenen scheiden

Goed, first things first. De kans dat jij veel te veel schoenen in de gang hebt staan is nogal groot. Ga dus even kritisch kijken naar de schoenen die er nu liggen. Welke draag je bijna dagelijks en welke liggen er wel, maar heb je bijna nooit aan? Alle schoenen in de laatste categorie gaan de gang uit. Deze kan je namelijk veel beter ergens anders opruimen, waar je meer ruimte hebt. Houd dus ongeveer twee paar schoenen in de gang, zoals je sportschoenen en de schoenen die je bijna iedere dag draagt, en ruim de rest ergens anders op.

Houd ze netjes

Wanneer je je schoenen opruimt, is het echt een no go om dit te doen als ze nog vies zijn of onder het stof zitten. Maak ze dan dus eerst even schoon om ze vervolgens netjes op te bergen. Vervolgens kan je gebruik maken van speciale schoenenhoezen. Zo bescherm je ze niet alleen tegen stof, maar ook tegen het licht wat verkleuring kan veroorzaken.

Schoenen opruimen in de kast

Goed, dan kunnen ze nu de kast in. Maar wat is nou handig? Je kan ze tenslotte niet echt makkelijk stapelen, waardoor ze veel ruimte innemen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je dit kan oplossen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een wandschoenenrek. Deze hang je gemakkelijk aan de binnenkant van een deur. Dit kan je bijvoorbeeld doen in je washok of voorraadkast. Ook kan je je schoenen gemakkelijk opruimen in lades met handige verdelers. Heb je alleen nog een plank over in een kast voor het opbergen van je schoenen? Verzamel dan wat schoenendozen en bewaar ze hierin. Zo kan je ze alsnog makkelijk stapelen.