Deze kamerplanten groeien als een speer

Wonen door Chloe

Vind jij het ook zo heerlijk als je ziet dat je kamerplanten groeien? Uit onderzoek is zelfs gebleken dat het houden van kamerplanten en het verzorgen ervan stress kan verminderen. Al helemaal wanneer ze snel groeien. Kan jij wel wat rust gebruiken? Wij hebben de snel groeiende kamerplanten hier op een rijtje gezet.

De goudpalm

De meeste mensen kennen deze plant onder de naam goudpalm, amar de officiële naam is Areca. Een plant die de ruimte vult en een echte eyecatcher is voor je woning.

Monstera

De Monstera is vanwege de makkelijke verzorging en tropische look enorm populair. En bij veel licht en de juiste verzorging kan dit zomaar een reuzenplant worden. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat het woord 'monster' voorkomt in de naam.

De ficus

Nog zo'n populaire plant die als een speer groeit is de Ficus. Deze plant doet het bijna in ieder interieur wel goed en geeft je woning een luxe uitstraling. De plant kan enorm hoog worden en is daarbij ook hartstikke sterk. Ideaal als je geen groene vingers hebt.

Olijfboom

Wist je dat je een olijfboom ook heel goed binnen kunt houden? Daarbij is het ook nog eens een plant die enorm snel kan groeien als je hem goed verzorgd. Bij deze boom krijgen we altijd meteen zo'n heerlijk Zuid-Europees gevoel. Niet verkeer om in huis te hebben dus.

Strelitzia

Deze kamerplant is niet voor niets zo populair. De plant geeft je woning een tropisch tintje en groeit enorm snel. Een prachtige plant dus om een prominente plek in je woonkamer te geven.