Steel de show met een grote monstera

Wonen door Djamila

Wie kent de groene reus van de kamerplanten niet? De monstera! Een geweldige, sterke en grote kamerplant die ideaal is voor beginners of liefhebbers van grote kamerplanten, perfect voor jouw (beginnende) urban jungle!

De Monstera plant, ook bekend als de gatenplant of gatenkaas plant (Monstera deliciosa), komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. Wist je dat er wel 22 verschillende soorten monstera planten zijn? Met haar grote, weelderige bladeren en kenmerkende gaten, is deze mooie kamerplant ideaal voor elke ruimte, of je haar nu wilt gebruiken als eye-catcher, opvuller voor die lege hoek of gewoon als enorme frisse groene toevoeging in bijvoorbeeld je slaap-, bad- of werkkamer.

Goed nieuws, de monstera is groots maar eenvoudig om te verzorgen

De grote Monstera plant is relatief gemakkelijk te verzorgen, wat haar ideaal maakt voor zowel beginnende als ervaren liefhebbers van frisse, groene kamerplanten. Maar voordat je jouw favoriete soort aanschaft, neem dan even de belangrijkste verzorgingstips door:

Licht en temperatuur

Monstera planten doen het goed bij helder, indirect licht. Plaats je plant dus in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Ze groeien het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius - fijn dat je dus niet je verwarming extra hoog hoeft aan te zetten voor deze tropische plant.

Geef genoeg water

Geef je Monstera plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Het is beter om te weinig dan te veel water te geven, omdat overmatig water geven kan leiden tot wortelrot - ideaal dus als je soms vergeet om je urban jungle water te geven.

Luchtvochtigheid 

Monstera planten houden van een vochtige omgeving. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kun je de plant vernevelen met water of een luchtbevochtiger gebruiken. Een andere optie is om een leuke schaal met water in de buurt van de plant te plaatsen, zodat het vocht verdampt.

Snoeien en ondersteunen

Monstera planten kunnen snel groeien en kunnen lange, slungelige stengels ontwikkelen. Om de plant in vorm te houden, kun je de stengels snoeien en de plant ondersteunen met een mosstok of trellis. Dit helpt de plant om rechtop te blijven groeien en voorkomt dat de stengels gaan hangen.

Fris en groen in een oogopslag!

Maar hoe creëer je nu jouw perfecte groene interieur met deze reusachtige plant? Ten eerste is het belangrijk om je favoriete PLNTS uit te zoeken. Je kan ze online uitzoeken en laten thuisbezorgen, lekker makkelijk! En als je toch aan het scrollen bent, dan kan je in een moeite de perfecte plantenpot kiezen die past bij jouw interieurstijl.

Omdat de monstera grote bladeren heeft, is deze plant ideaal om elke kamer een frisse, groene touch te geven zonder dat je er te veel werk aan hebt. De monstera staat prachtig als een echte eyecatcher voor de je welkomsthal of woonkamer. Daarnaast doet ze het ook geweldig in je slaap-, bad- of werkkamer, zeker omdat de plant hoge luchtzuiverende kwaliteiten heeft. Deze luchtzuiverende kwaliteiten zorgen ervoor dat de lucht in jouw woonruimtes verbeterd, waardoor jij een betere nachtrust, betere concentratie en een relaxed gevoel hebt als je thuis bent - en wie wilt dit nu niet?

Of je nu graag een urban jungle wilt, of gewoon het hele jaar door wilt genieten van groen en frisse lucht in huis, de monstera is eigenlijk onmisbaar in elk huishouden. Zeker omdat ze snel groeit en weinig onderhoud nodig heeft, is dit de kamerplant waar je ontzettend van kunt genieten. Dus wacht niet langer en geef je huis & humeur een groene boost met de monstera!