Breng je huis in de kerstsfeer

Wonen door Janneke
Nu Sinterklaas weer voorbij is, kunnen we ons voorbereiden op de kerstdagen. En niet alleen jijzelf kan wel een extra glittertje gebruiken, maar ook de inrichting van je huis kun je met wat items in kerstsfeer brengen.

Een kerstboom, veel lichtjes en een mooi gedekte tafel: met een aantal simpele dingen tover jij je huis om in een kerstpaleis! En daar kunnen we toch allemaal van genieten? Ze.nl zet wat mooie items voor je op een rij, zodat ook jij helemaal in de kerstsferen komt!

Oh dennenboom
Als iets absoluut niet mag ontbreken tijdens de feestdagen, dan is dat natuurlijk de kerstboom. Koop een mooie blauwspar (érg populair) of ga voor een kunstboom. Versier ?m met lichtjes, slingers, ballen en een piek en jouw boompje is voor de komende drie weken het stralende middelpunt van je woonkamer.


Wil je er écht een gezellig hoekje van maken, zet dan wat mooi ingepakte cadeautjes onder de boom. Echt of nep (pak wat oude dozen in), in de kerstsfeer kom je zeker! Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om een kerststal onder de boom te zetten.

 
Feestelijk dineren

Is het kerstdiner dit jaar bij jou, maar ben je nou niet bepaald een chefkok? Geen zorgen, dek je tafel op z?n mooist en je komt al een heel eind. Die taaie kip smaakt dan toch opeens een stuk lekkerder!Kerstig wonen

Ook de woonkamer mag met Kerstmis wel een pimp-beurt krijgen. Verwissel je felblauwe of gebloemde kussenhoezen voor eentje in het warm rood, glitter goud/zilver of chic zwart. Je ziet dat je met een kleine verandering, een totaal andere stijl kan creëren.

En vergeet natuurlijk de kaarsjes niet! Koop gerust een grote zak waxinelichtjes: hoe meer romantische verlichting, hoe beter! Ook kun je kiezen voor geurkaarsjes, die niet alleen warmte en gezelligheid brengen, maar ook je hele woonkamer laten ruiken naar jouw favoriete geur.


Ben je met alleen deze kerstspulletjes nog niet tevreden? Schaf dan een kerstman aan, decoreer je ramen met spuitsneeuw, hang een mooie krans op de deur en show al je gekregen kerstkaarten door ze aan een rood lintje te hangen.

 
Oooh wauw

Deze laatste tip om je huis in de kerstsfeer te brengen, is niet voor iedereen weggelegd. Hier heb je namelijk iemand voor nodig die niet bang is voor hoogtes, doorzettingsvermogen heeft en niet zal schrikken van de torenhoge energierekening aan het einde van de maand...... maar je kunt het natuurlijk altijd een stukje subtieler aanpakken.

Wat doe jij om je huis in de kerstsferen te brengen?