De (on)officiële regels van ‘friends with benefits’

Single & daten door Anjali

Wil je geen relatie, maar heb je wel (fysieke) affectie nodig? Dan is een friend with benefits misschien wel wat voor jou. Zo'n relatie lijkt de perfecte optie, maar het gaat niet altijd even makkelijk. Houd daarom altijd deze tips in je hoofd.

1. Let op voor gevoelens

Je kunt het misschien wel raden aan de naam: FRIENDS with benefits. Wanneer je gevoelens voor de andere persoon hebt, ga je dus geen relatie in deze vorm aan. Spreek ook uit wanneer romantische gevoelens beginnen te groeien. De kans is groot dan één van jullie anders gekwetst word.

2. Maak je intenties duidelijk

Met iemand naar bed gaan en vervolgens pas vertellen dat je alleen friends with benefits wilt zijn, is een no go. Maak zo snel mogelijk je intenties duidelijk, zodat de andere persoon weet wat hij of zij kan verwachten. Zo weet je allebei waar je aan toe bent.

3. Bedenk waarom je dit wilt

Er is niets mis met een casual relatie. Het kan best verfrissend zijn om géén romantische gevoelens te hebben, maar toch spanning te creëren. Bedenk wel waarom je liever aan friends with benefits doet. Als je bindingsangst hebt en je het dus gebruikt om weg te lopen van je problemen, is dit misschien niet de juiste beslissing.