Kijkers Vier Handen Op Eén Buik ergeren zich aan moeder Romy: "dat moet een kind opvoeden?"

Media door Jennifer

Een zwangerschap is volgens velen één van de mooiste dingen in het leven. Alleen is het wel even schrikken, wanneer het onverwachts gebeurt zoals bij Romy (18) in Vier Handen Op Eén Buik. Toch wil ze het zeker niet weg laten halen. Ze gaat er gewoon voor. Al blijkt ze zeker niet de perfecte moeder en komt de hulp van bekende moeder en power lady Nienke Plas erg goed uit.

Romy in Vier Handen Op Eén Buik

In de nieuwste aflevering van Vier Handen Op Eén Buik maken we kennis met toekomstig tienermoeder Romy (18). Ze is onverwachts zwanger geworden van haar ex Thijmen (17), maar heeft er nooit over nagedacht het kind weg te laten halen. Ze woont momenteel samen met haar moeder, stiefvader en beste vriend in een huis, die regelmatig volloopt met andere vrienden. Never a dull moment in het gezin van Romy. Zelf heeft ze overigens geen normale jeugd gehad. Zo is ze op haar dertiende samen met haar broer en zus uit huis geplaatst. Tegenwoordig woont haar zusje in een pleeggezin en haar broertje in een gezinshuis. Vroeger na haar kindertijd was Romy al geen makkelijk meisje. Ze deed naar eigen zeggen "alles wat God verboden had". "Ik zou mezelf omschrijven als een meisje, die zich niet snel op haar kop laat zitten," vertelt ze.

Blijkbaar is ze tegenwoordig nog steeds niet snel op haar teentjes getrapt, zien we vooral later na de bevalling. Ze kijkt hier trouwens wel een beetje tegenop. "Ik kan er gewoon niet over uit, dat er een halve bowlingbal doorheen moet," vertelt ze. Wanneer ze zal bevallen - hopelijk bij haar thuis - zal de vader van het kind ook niet aanwezig zijn. Dit vanwege het feit, dat hij niet goed tegen Romy's agressie kan. Die komt namelijk waarschijnlijk wel los tijdens de bevalling.

Roken tijdens zwangerschap

Voordat het zover is, wordt Romy natuurlijk bijgestaand door een bekende moeder. Deze keer is dat cabaratier Nienke Plas, die zelf al drie kinderen heeft gekregen. In het geval van dochter Harley was het zelfs even schrikken. Zij had namelijk een hartafwijking, toen ze twee maanden was. Aww. Inmiddels is ze daar gelukkig mee geholpen en weer stabiel. Nienke blijkt de perfecte bekende moeder voor Romy, die wel een power lady als Nienke nodig heeft. Vooral bij het stoppen met roken kan Nienke eigenlijk wel een handje helpen.

Zodra ze erachter komt dat Romy nog rookt, uit ze wel direct haar mening. "Wel een beetje moeilijk om te zien," zegt Nienke. "Maar dat begrijp je wel." Al rookt Romy kennelijk wel minder dan vroeger, dat beaamt haar stiefvader ook. Ze rookte destijds om de vijf minuten een sigaret. Nu rookt ze minimaal zeven à acht sigaretten op een dag. Natuurlijk wordt haar gezegd door de verloskundige, dat ze moet stoppen met roken. Ze is daar ook mee bezig. Na de zwangerschap hoopt ze volledig gestopt te zijn.

Vijandige houding

Wanneer baby Levano eenmaal geboren is, kan Nienke het niet laten om nog een handje te helpen met iets. Ze vindt het toch wel belangrijk, dat Romy een goede poging doet om te stoppen met roken. Daarom brengt ze op een gegeven moment een arts met zich mee, die haar daarin gaat ondersteunen. Ze gaan onder meer onderzoeken, hoeveel 'derdehands' rook er in het huis rondslingert. Dit zijn bepaalde rookdeeltjes, die een roker mee naar binnen neemt. Romy heeft wel een ietwat vijandige houding. Ze zegt ook niet dat ze per direct wil stoppen, omdat ze eigenlijk nog andere prioriteiten heeft. "Luister, ik ben chagrijnig, ik heb er geen zin in," zegt ze op een gegeven moment. "Dus ik heb geen zin in, dat er mij wordt gezegd wat ik moet doen." Ze is duidelijk geïrriteerd, blijkt ook wanneer ze de knuffelgiraffe 'Romano' aanvalt. "Wie de fuck is Romano?" vraagt ze ongeïnteresseerd.

Het onderzoek laat zien dat Romy en haar moeder wel veel aanraken, wanneer ze net hebben gerookt. Haar moeder schrikt er wel van, al weet Romy niet goed wat ze ervan moet denken. Wanneer ze later ook een cursus tot nagelstyliste krijgt van Nienke, wordt Romy wel iets blijer. Ze wil ook graag weer aan het werk. Maar toch wordt ze niet gigantisch enthousiast van de cursus. Al is er wel nog ruimte voor een compliment aan Nienke: "Ten minste één ding wat je goed hebt gedaan." Ze lacht er overigens wel bij. "Tja, het is beter dan longarts," voegt ze er nog aantoe.

Kijkers ergeren zich aan Romy

Door de ongeïnteresseerde en soms wat 'ondankbare' houding van Romy, is er wel veel losgekomen op socialmediakanaal X. Kijkers zijn wel verbaasd over hoe ze leeft en reageert op de dingen, die Nienke haar aanbiedt.

Lees ook: Vier Handen Op Eén Buik-kijkers vol lof over lieve papa van zwangere Marleen: "chapeau voor de vader!"