Je eigen havermelk maken? Zo doe je dat

Eten door Chloe

Een lekkere cappu met havermelk: daat houden we wel van. Helaas is deze plantaardige melk vrij prijzig. Je kan dus flink wat besparen door je eigen havermelk te maken. Dit is namelijk super simpel en je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig. Daarom leggen wij je uit hoe je dit zelf kunt maken.

Zelf havermelk maken

Het klinkt misschien een beetje als gedoe, maar het is eigenlijk heel erg makkelijk. Het enige wat je namelijk nodig hebt is haver en water. Veel tijd zal het dus niet kosten en veel geld al helemaal niet. Zo bespaar je dus wat centen en kan je alsnog genieten van een heerlijke koffie met havermelk.

Wat heb je nodig?

Zoals we al zeiden heb je eigenlijk maar twee dingen nodig: haver en water. Verder heb je alleen nog wat geduld nodig en dan ben je er eigenlijk al! Ook kan je eventueel wat ahornsiroop toevoegen.

Zo maak je havermelk

  1. Week 200 gram grove havermoutvlokken in een grote kom met water. Doe dit minimaal 6 uur. Je kan het dus het beste een nachtje laten staan.
  2. Giet de havervlokken nu af onder koud stromend water en doe deze in de blender. Voeg dan 800 ml water toe en blend voor zo'n 2 minuten zodat de havervlokken goed fijngemalen zijn.
  3. Schenk het nu uit door een zeef en breng het eventueel op smaak met ahornsiroop.

De melk is afgedekt in de koelkast tot zo'n 5 dagen houdbaar. En vergeet niet te schudden voor gebruik!