8x inspiratie: datenights in de herfst

Liefde door Juliët

De herfst is officeel weer begonnen. Bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter en het wordt een stukje frisser. Dit betekent vooral ook een gezellige tijd die aanbreekt. Lekker knus. Perfect om met je partner romantisch op date te gaan. Wij heb acht originele ideeën op een rijtje gezet. Voor welk idee ga jij?

Date ideeën

 

1. Bakken en koken

Wie houdt er nou niet van bakken of koken? Wij in ieder geval wel. De herfst is het ideale seizeon om samen lekker de keuken in te duiken. Bak een appeltaart of maak een heerlijke stamppot. Probeer samen nieuwe recepten uit. Ga samen boodschappen doen en verdeel daarna de taken. Vergeet vooral niet daarna te genieten van het eindresultaat. Smullen maar!

 

2. Enge film kijken

Herfst betekent Halloween, dus wat kan er dan perfect? Een film kijken. En natuurlijk niet zomaar een. Wel een spannende natuurlijk. Of je nu gaat voor de bioscoop of thuis. Er zijn genoeg enge films te zien en jullie kunnen er voor elkaar zijn, mocht het toch net wat te eng worden. Vergeet natuurlijk niet lekker de haard aan te doen, chocolademelk erbij en een dekentje. Perfect!

 

3. Kaasfondue

Je kent vast de chocoladefondue wel, maar ken je ook de kaasfondue? Deze is heerlijk tijdens de koude dagen. Lekker wat brood erbij en dippen maar. Het is simpel, maar wel echt romantisch. Flesje wijn erbij en jullie avond is compleet.

 

4. Dagje sauna

Zijn jullie allebei wel toe aan wat ontspanning? Dan is een dagje sauna de perfecte oplossing. Boek een dagje spa en kom allebei tot rust.

 

5. Ouderwetse spelletjesavond

Heerlijk even een ouderwetse spelletjesavond. Uno, Monopoly of misschien wel Jenga. Kan jij je partner flink inmaken? Lekkere snacks op tafel en het is tijd om te spelen. Wie gaat er winnen?

 

6. Wandeling maken

Een heerlijke herfstwandeling door het bos. Gezellig samen op pad, hond mee en genieten van de natuur. Sjaal om, herfstjas aan en gaan.

 

7. Schaatsen

Misschien is het nog iets te vroeg in de herfst hiervoor, maar mochten er nu koude dagen aankomen dan kun je gaan schaatsen. Hoe leuk is dat? De grootste lol ga je hebben.

 

8. Rooftop date

Altijd al eens uit eten willen gaan op het dak van een gebouw? Ga dan op een rooftop date. Een uitzicht waarbij je zo ver kunt kijken. Hoe romantisch? Heerlijk eten en ook nog eens genieten van het uitzicht. Bij een heldere avond kunnen jullie samen sterren spotten.