Raar maar waar: de haren uit je borstel zou je bij je planten moeten doen

Lifestyle door Anjali

Water geven, op de goede plek zetten en zelfs soms een lief woordje doen tegen ze: Je geeft je planten heel veel liefde, maar tóch willen ze maar niet groeien. Of sterker nog, ze begeven het helemaal. Als je niet gezegend bent met groene vingers, kan deze lifehack je misschien helpen.

Haren bij de plant

Hoe gek het ook klinkt, de haren uit je borstel werken perfectom je planten levend te houden. In deze haren zit namelijks stikstof, wat planten nodig hebben om te overleven. Kunstmest is er niks bij, want je lokken zouden beter moeten werken dan dat. Maar als je je haren (net) geverfd hebt is dit geen aanrader, want de chemicaliën vinden je stekkies niet zo fijn.

Groene vingers lokken

Je hoeft geen groene vingers te hebben voor deze lifehack, want er valt bijna niets aan te verpesten. Het enige wat je hoeft te doen is een kuiltje maken in de potgrond, hier het haar in te doen, en het kuiltje weer dichtmaken. Of je stopt het in een compostbak, en gebruikt compost als potgrond. Zo moeilijk is dat toch niet? Wel duurt het ongeveer twee jaar voor het haar volledig is afgebroken en het stikstof vrijkomt in de potgrond, dus je zal even moeten wachten. Maar als het je lukt je planten in de tussentijd levend te houden, heb je zowel groene vingers als groene lokken.