Hoe schrijf je de beste Tinder-bio?

Single & daten door Anjali

Een Tinder-bio schrijven is al moeilijk, laat staan een goede. Wat zou je op moeten schrijven? Je wilt iets over jezelf vertellen zonder dat het een sollicitatiegesprek wordt, en je wilt grappig zijn, maar ook serieus genomen worden. Geen zorgen: een onderzoek van Tinder zelf geeft jou inside information over hoe je de beste bio ooit schrijft.

Onderzoek

Het onderzoek weergeeft dat 45 procent van de gebruikers van de datingapp het belangrijk vindt om in een bio te lezen waar je naar op zoek bent. Een grote afknapper is voor ongeveer 30 procent slechte grammatica en spelling, en ook een lange lijst met eisen scoort weinig punten. Meer dan de helft van de singles knapt af op hevig bewerkte foto's, dus houd je foto's zo natuurlijk mogelijk.

Waar moet jouw Tinder-bio aan voldoen?

Enkele suggesties die jou meer matches op zullen leveren:

  • Verifieer je profiel: Deze is heel belangrijk, omdat dat ene vinkje goed en snel te zien is. Hierdoor geloven mensen wie je bent, en kunnen ze je woorden en foto's serieus nemen. 
  • Gebruik niet te veel woorden: ongeveer 15 tot 45 woorden per bio is genoeg om jezelf te omschrijven.
  • Interesses: vermeld je hobby's en interesses. Het kan voor een connectie zorgen als jullie allebei dezelfde hobby's hebben, en kan een goede gespreksstart zijn.
  • Actueel blijven: Zorg dat je bio up-to-date blijft. Nieuwe interesses? Of een betere pick-upline? Pas het aan.
  • Eerlijk zijn over intenties: Ben je op zoek naar een relatie, of wil je juist een onenightstand? Gebruik de intenties-functie om duidelijk te maken waar je aan toe bent. Zo ontstaat er geen verwarring of draag je bij aan gekwetste gevoelens.
  • Wees geen catfish: Gebruik vier tot vijf foto's om te laten zien wie je bent en wat je graag doet. Gebruik duidelijke foto's, en probeer groepsfoto's te vermijden.
  • Wees jezelf: de allerbelangrijkste! Laat je persoonlijkheid doorschijnen in je bio, en zorg dat je net zo klinkt als in het echt. Ben je grappig? Gebruik die creativiteit om een leuke openingszin te bedenken. Kun je goed rijmen? Maak er een leuk gedichtje van. Misschien komt er wel een potentiële match uit (of zelfs een relatie).