Hoeveel water moet je drinken op een warme dag?

Sport & gezondheid door Chloe

Met warm weer worden we vaak geadviseerd om genoeg water te drinken. Logisch, want we verliezen natuurlijk ook veel meer vocht. Maar hoeveel water is dan genoeg? Wij zochten uit hoeveel je nou echt moet drinken op een warme dag.

Verkoeling

Normaal gesproken is het advies om zo'n twee liter water per dag te drinken. Maar ja, wanneer het goed warm is zweten we natuurlijk meer dan gebruikelijk. Doordat dit verdampt op je lichaam zorgt dit voor verkoeling. Daar heb je natuurlijk wel vocht voor nodig en alles wat je eruit zweet moet ook weer worden aangevuld. Maar hoeveel is dat dan?

Ieder uur

Wanneer het echt warm buiten is, dan heb je vaak ook meer behoefte om te drinken. Hoeveel water je precies extra moet drinken is lastig om te zeggen, maar het Voedingscentrum geef het advies om ieder uur een glas water te drinken. Ook is het belangrijk om je urine in de gaten te houden. Als deze donker van kleur is, dan drink je te weinig en moet je dus een glas water extra nemen. Anders loop je het gevaar op uitdroging.

Makkelijk extra water drinken

Zorg er op een warme dag in ieder geval voor dat je altijd een flesje water bij de hand hebt als je onderweg bent. Werk je thuis of op kantoor? Zet dan een grote karaf water op je bureau. Zo drink je al snel meer dan normaal, omdat de karaf toch in de buurt staat. Ook kan je frisdranken en fruitsappen beter vermijden. Water blijft echt de beste optie. En ga je het terras op voor een borrel? Neem er dan ook altijd een glaasje water naast.