Met deze truc gaat de batterij van je iPhone langer mee

Vrije tijd door Anjali

Hoewel we niet meer zonder onze telefoon kunnen leven, zouden we de batterij het liefst om de aantal maanden laten vervangen. Ook wanneer we niets speciaals doen, loopt de batterij in een snel tempo leeg. Door deze lifehack gaat de batterij van je iPhone langer mee!

Gaat die van jou ook altijd op de verkeerde momenten leeg? Of zie je 'm spontaan leeglopen, zonder dat je er ook maar iets mee doet? Dat kan te maken hebben met de instellingen van je iPhone. Deze kun je net zo makkelijk weer aanpassen. Hoe? We got you.

Wifi-assistentie

Eén van de standaard instellingen in je iPhone is wifi-assistentie: een tool die ervoor zorgt dat je altijd stabiele verbinding hebt. Wanneer je zowel je 4G als je wifi aan hebt staan, zal de wifi-assistentie ervoor zorgen dat je steeds het stabielste netwerk hebt. Dit vraagt veel energie van je iPhone, aangezien hij constant bezig is met de beste verbinding te zoeken. Doot de wifi-assistentie uit te schakelen, zal je zelf moeten schakelen tussen wifi en 4G, maar dat bespaart je wél een hoop batterijprocenten.

Hoe schakel je het uit?

Je wifi-assistentie uitschakelen is simpel. Je opent de instellingen op je iPhone en klikt door op 'mobiel netwerk'. Schakel je mobiele netwerk of 4G aan en scroll dan helemaal naar beneden. Onder al je apps waar je allemaal 4G voor hebt aanstaan, zal je de instelling wifi-assistentie zien staan. Schakel deze uit en je kunt weer iets langer genieten van je telefoon!