Goed nieuws: hitserie Oogappels kondigt nu al seizoen 6 aan, vijfde seizoen start volgende week

Media door Jennifer

Fans van de serie Oogappels zitten momenteel met smart te wachten op het nieuwe seizoen. Volgende week begint op 13 september eindelijk seizoen 5 van de hitserie, maar nu al kondigen de makers het volgende seizoen aan. OMG! Dit heeft actrice Bracha van Doesburgh, die Fabie speelt, verklapt aan de VARAgids.

Oogappels krijgt zesde seizoen

Soms is een serie of tv-programma zo populair, dat je nog voor de komst van een nieuw seizoen het volgende seizoen kan aankondigen. Dat is nu het geval bij de hitserie Oogappels, dat inmiddels alweer vier seizoenen flink scoort op de Nederlandse tv. Elke keer kijken weer miljoenen mensen naar de taferelen rondom de gezinnen, die voor een hoop herkenbaarheid zorgen bij de kijkers. Of je nou een oudere dame of heer bent of een jonge tiener: voor iedereen is wel een herkenbaar personage in de serie. Dat maakt het zo'n goede reeks en het is dus eigenlijk geen wonder, dat de makers nu seizoen 6 hebben aangekondigd.

Aan de VARAgids verklapt actrice Bracha van Doesburgh, die Fabie speelt in de serie, dat het zesde seizoen al op de agenda staat. Dat terwijl seizoen 5 van Oogappels nog moet beginnen! "We willen allemaal dat het nog even doorgaat," vertelt Bracha in het interview met de VARAgids. Dat is best bijzonder, want bij andere series raakt ze na een tijdje zeker uitgekeken. Volgens haar komt dit mede, doordat de serie met een ensemble-cast werkt. Bij een ensemble-cast krijgt elke acteur evenveel zendtijd. "Daardoor zijn de opnames overzichtelijk," vertelt ze hierover. Ook krijgen personages zo allemaal een goed, eigen karakter.

Seizoen 5: tegenslagen en nieuwe uitdagingen

Maar zoals gezegd komt er eerst een vijfde seizoen van Oogappels. De opnames van seizoen 6 zijn ook nog niet gestart, maar dat is helemaal prima. Kijkers kunnen eerst namelijk nog genieten van alle nieuwe verhalen uit het vijfde seizoen. En het belooft weer interessant te worden! In het nieuwe seizoen staan volgens BNNVARA nieuwe levensfases centraal. Zo vliegen kinderen de deur uit, gaan er koppels uit elkaar en lopen sommige carrières niet zoals gehoopt. Ah oh! We gaan zien hoe de kids zelfstandiger worden en leren om verantwoordleijke keuzes te maken, maar ook talenten ontdekken. Het wordt een seizoen vol struggles en veranderingen!

De eerste aflevering van seizoen 5 van Oogappels is op 13 september te zien om 20.30 uur bij NPO 1. Mocht je niet kunnen wachten, kun je hier alvast wat beelden zien van het vijfde seizoen:

Lees ook: Yes! Hitserie Dertigers neemt afscheid van de fans met een speciale kerstspecial