Voor deze 5 dingen schamen we ons het meest bij de huisarts

Sport & gezondheid door Anjali

Het is natuurlijk altijd verstandig om met een vervelende kwaal naar de huisarts te gaan. Je kunt maar beter weten wat het is, nietwaar?

Tóch vinden veel mensen het lastig om met bepaalde klachten naar de huisarts te stappen. Zeker als het gaat om kwaaltjes onder de gordel.

Gewoon gaan

Vanwege schaamte gaan we liever niet langs bij de dokter als we last hebben van aambeien. Mensen vinden het al gauw gênant als het gaat om alles wat met de anus te maken heeft. Ze moeten zich letterlijk blootgeven, waardoor ze bang zijn voor een onderzoek. Ook stellen veel mensen de behandelingen lang uit, wat eigenlijk nergens voor nodig is. Aambeien komen vaker voor dan we denken, en we moeten ze goed behandelen.

Andere klachten

Andere klachten waarmee we liever thuisblijven zijn erectiestoornissen, vaginale schimmelinfecties, onewenst unrineverlies, soa's en winderigheid. Dat is vooral zonde voor jezelf, omdat het vaak simpel op te lossen is. Je moet maar zo denken: dokters zien wel gekkere dingen op een dag, dus je hoeft je zeker niet te schamen voor wat je hebt: een ander heeft het vast al een vóór jou gehad, Die dokter ziet niet voor de eerste keer een aambei. Het is bovendien hun werk...