Tips & tricks om goedkope vliegtickets te scoren

Reizen door Anjali

Nu vliegen steeds duurder wordt, wil je je tickets natuurlijk het liefst zo goedkoop mogelijk. Je struint waarschijnlijk het hele internet af op zoek naar het goedkoopste vliegticket omdat je geen geld wilt verspillen. Wij geven hieronder onze beste tips weg.

Op deze manier houd jij miscchien nog wat geld over om een gave excursie of een mooie accomodatie van te betalen. Succes!

Zoeken en boeken

Er zijn veel slimme zoekmachines die je kunnen helpen bij het vinden van de goedkoopste vlucht naar jouw gewenste bestemming. Zo kun je bijvoorbeeld Skyscanner.nl of Google Flights gebruiken om prijzen te vergelijken binnen de data die jij uitkiest. Let hierbij wel extra op of het een directe vlucht is of eentje met een tussenstop, en hoe lang die tussenstop dan is. Ook is het belangrijk om te kijken naar welke vlucht het goedkoopste is én handbagage includeert, dat doen sommige vluchten namelijk niet.

Kijk verder dan de dichtsbijzijnde luchthaven

Veel mensen kijken bij het zoeken naar tickets niet verder dan vliegen vanaf Amsterdam, terwijl andere luchthavens misschien goedkoper zijn. Vooral als je in het zuiden woont kun je gemakkelijker reizen naar Eindhoven, Brussl of Düsseldorf. Hier zijn de prijzen een stuk scherper. Ook kun je bij sommige websites kiezen voor een terugvlucht naar een andere bestemming, zodat je vlucht wellicht een aantal tientjes goedkoper uitkomt.

Goedkoopste website

Tegenwoordig heb je keuze uit tientallen Nederlandse aanbieders als het gaat om vlieggtickets, waardoor je soms geen overzicht meer hebt. Wij vergeleken verschillende aanbieders op aanbiedingen, boekingskosten en klantenservice en hebben ondervonden dat Cheaptickets.nl het beste scoort. Ze zijn goed bereikbaar wanneer je hulp nodig hebt, hebben vaak scherpe aanbiedingen en houden de prijzen betaalbaar.