Je eigen cowboyboots pimpen? Zo doe je dat

Mode & trends door Chloe

Cowboylaarzen zijn al jaren helemaal hot. Ze geven je outfit een stoere look en matchen bij een spijkerbroek maar ook bij een jurk of rok. Een musthave in je schoenencollectie dus! Nou kunnen de laarzen wel aardig aan de prijs zijn. Vooral als je op zoek bent naar een specifieke kleur. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor, want wij vertellen je precies hoe je een paar oude cowboyboots pimpt.

Cowboylaarzen pimpen

Cowboylaarzen vind je tegenwoordig bijna in iedere schoenenwinkel. Maar ja, als je ze zelf toch gaat opknappen, kan je net zo goed een oud paar op de kop slaan. Struin Vinted af, bezoek vlooienmarkten of kijk eens in een winkel met tweedehands items. Wedden dat je daar een perfect paar vindt voor een prikkie?

Wat heb je nodig?

Om oude cowboylaarzen nieuw leven in te blazen heb je eigenlijk helemaal niet zo veel nodig. Toch zetten we het hieronder even voor je op een rijtje.

  • Een paar oude cowboyboots
  • Schoonmaakmiddel voor leer
  • Acrylverf
  • Een kwast
  • Kranten
  • Eventueel overige versiering (stickers, glimmers, etc.)

Zo pimp je je oude cowboyboots

  1. Voor je aan de slag gaat is het belangrijk de laarzen goed te reinigen. Gebruik daarvoor schoonmaakmiddel voor leer en boen de laarzen goed schoon met een zachte spons. 
  2. Zijn ze droog? Dan kunnen we echt aan de slag. Leg wat oude kranten neer of plastic zodat je tafel niet vies wordt. Vervolgens verf je de laarzen met een kleur acrylverf naar keuze. Zorg ervoor dat de verf goed dekt en ga er desnoods twee keer overheen. Laat de laarzen dan wel eerst goed drogen.
  3. Versier de laarzen verder nog met stickers of steentjes naar wens en je hebt een gloednieuw paar laarzen!