Bamboe kleding is de toekomst

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Bamboe ken je van die planten die panda's te hele dag door eten. Maar bamboe heeft nog meer veel functies. Wist je al dat er duurzame kleding wordt gemaakt van bamboe? Wij leggen uit hoe dit werkt!

bamboe

Wat is bamboe precies?

First things first. We moeten iets rechtzetten, want bamboe is geen plant. Het is een grassoort! Het grootste en snelst groeiende gras, want per dag schieten de bamboestokken wel een meter de lucht in. 

Waarom bamboe kleding?

Dat bamboe zo snel groeit maakt het een ideale bron om kleding van te maken. Verder heeft het geen kunstmatige bewatering nodig en hoeft het na de oogst niet opnieuw aangeplant te worden. Het bespaart dus liters water. Ook is er geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen nodig, want de bamboe maakt zelf een antibacteriële stof aan. Hoe bijzonder is dat?! Bamboe neemt ook 35% meer CO2 op dan andere gewassen en tien keer meer oogst dan katoen.

Goed voor milieu en mens

Toegegeven, het klinkt natuurlijk een beetje gek: een bamboo t shirt of bamboo ondergoed. Toch zit het verrassend lekker! Het is een soepele en zachte stof, dankzij het ronde oppervlak van de bamboevezels. Dat is niet alles, het heeft nog veel meer voordelen. Daarnaast is het warm én ademend, absorbeert het 70% meer vocht dan katoen en van nature UV-beschermend. Voor wie een gevoelige huid heeft, is bamboe kleding ideaal. Het is namelijk anti-allergeen. Zeg maar vaarwel tegen uitslag en eczeem!

En maak je geen zorgen over de panda's. Die eten vooral de laaghangende bladeren. Omdat bamboe zo snel groeit, zullen de beren niet tekortkomen. 

via GIPHY

Lees ook: Dit zijn de sneaker trends van lente/zomer 2020