5 schoenentrends voor de zomer van 2015

Mode & trends door Xandra
Opmerkelijk, een beetje gek of juist hartstikke logisch. De meningen over de schoenentrends voor de aankomende zomer lopen flink uiteen. Er is voor ieder wat wils, dat sowieso. Welke van deze vijf trends is jouw favoriet?
 
De zomer is de tijd voor slippertjes en andere charmante open schoentjes die vooral niet te veel van je voeten bedekken, maar in Nederland is dat niet altijd even haalbaar. Gelukkig maar dat er ook een hoop schoenentrends zijn die wat meer gericht zijn op het klimaat in ons kikkerlandje. Onderstaand een kleine selectie, vijf schoenensoorten die niet in jouw kast mogen ontbreken.
 
Plateauzolen
De Spice Girls zijn terug! Nou ja, de door hen gedragen schoenen dan. Plateauzolen, hoe hoger hoe beter. Maar laten we voor de draagbaarheid een bescheiden hoogte van een paar centimeter aanhouden. Net iets hoger dan de gemiddelde zool, zodat je lekker opvalt en een paar extra centimeters de lengte in schiet. En niet in pimpelpaars of knalroze glimstof natuurlijk. Nee, de plateauzool is het liefst lekker basic. Wit canvas, zwart leer. Je snapt hem wel, toch?
 

Loafers
Op en top chic, maar toch comfortabel. Dat is de loafer. Hoewel hij ook flink stoer uit de hoek kan komen, in bijvoorbeeld een lakzwarte slangenleer. Mijn favoriet is een exemplaar met suede panterprint, maar mijn ietwat harige zwarte loafers staan ook hoog op de vaak-dragen-lijst. Het fijne van loafers is dat ze niet onderdoen voor een paar pumps qua looks én ze een stuk comfortabeler zijn dan bijvoorbeeld die ballerina's waar je steeds per ongeluk uitstapt.
 
Gladiatorsandals
Eerlijk is eerlijk: ik ben niet heel blij met deze trend. Voor dames met flinke kuiten – that would be me – is de gladiatorsandal namlijk niet ideaal. De kleine bandjes die soms wel tot bovenaan de kuit lopen doen een beetje denken aan een rollade. Mocht jij echter gezegd zijn met perfect gevormde kuitjes, ren dan naar de winkel voor een paar want op de catwalk kwamen ze veelvuldig voorbij. En als designers fan zijn, dan zijn wij dat natuurlijk ook.
 

Sokken
Een held op sokken zal nooit meer hetzelfde zijn. Sokken zijn namelijk helemaal hip deze zomer. In schoenen, dat dan weer wel. Koop die leuke sandaaltjes met flinke hak dus maar een maatje groter, want die sok moet er bij in passen. Wat voor sok? Dat maakt niet uit! Een lief kanten paar of opvallend gestipte exemplaren? Geen probleem! Sterker nog, zelfs de witte sportsok is geoorloofd.
 
Sneakers
Hoe fijn is het als jouw lievelingstrend nog een paar seizoenen volhoudt? Precies! Daarom ben ik zo ontzettend blij dat de sneaker ook deze zomer weer aan mijn voeten mag shinen, ook als ik niet op weg ben naar de sportschool. Nike Air Max in een hip kleurtje, old school K-Swiss of de Stan Smith van Adidas in klassiek wit. Kies maar wat je leuk vindt, want hip is het allemaal.
 
Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 


Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.