Nieuwe interieurtrend: amberkleurig

Wonen door Lien

Er zijn deze zomer weer verschillende trendkleuren in opkomst. Wat betreft veelzijdigheid steekt er eentje met kop en schouders bovenuit: de warme tint amber. Deze karamelkleur is in staat om ieder interieur van de sfeervolste accenten te voorzien.

Trendkleur amber

De kleur heeft z’n naam te danken aan de barnsteen, die in het Engels met het woordje ‘amber’ wordt aangeduid. Barnsteen is een edelstenensoort waarvan wordt gedacht dat het een beschermende en reinigende werking heeft. De kleur van deze steen is fonkelend, warm oranje.

De tint behoort dus tot de oranje kleurgroep en ligt tussen rood en geel in. De rode ondertoon straalt hartstocht, passie en kracht uit, terwijl geel voor optimisme en geluk staat. Oranje is dan ook the best of both worlds. Minder heftig als rood en niet die felheid van geel, maar toch de warmte van beide. Oranjetinten worden veel geassocieerd met creativiteit, stimulatie en energie. Ook optimisme en speelsheid zijn veel genoemde kenmerken. Dat maakt deze kleur niet alleen veelzijdig in het combineren met andere tinten, maar ook in het opwekken van allerlei associaties.

Ook interessant: Zo geef je je badkamer een luxe uitstraling

Amber toevoegen aan je interieur

Je brengt de elegantie van de tint het meest naar boven wanneer je er niet te veel van gebruikt. Kies voor wat amberkleurige accenten in vazen, kussens of andere details. Deze fleuren een kamer op en brengen warmte. De kleur is al zo opvallend en aanwezig dat kleine toevoegingen meer dan genoeg zijn. Een overdaad aan de tint kan dan ook too much worden: te prikkelend en druk. De ontspannen, aardse sfeer van deze oranjetint ervaar je het meest in subtiele toevoegingen. Less is more.