Deze kleding uit de 90's komt weer terug

Mode & trends door Lien

Het mag dan wel 2023 zijn, de 90’s vallen dit jaar niet weg te denken! Verschillende trends van vroeger duiken overal op. Van oversized blazers met schoudervullingen tot bucket hats: dit zijn ze.

Kleding uit de 90's

In de jaren 90 waren er, net als nu, talloze modetrends. De laatste tijd komt hier weer steeds meer aandacht voor. Zo veel zelfs, dat verschillende 90's kledingstukken een comeback lijken te maken. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet!

Oversized blazers

Slouchy suits zijn helemaal in. In de 90’s waren deze losse pakken een statement van women’s empowerment. Oversized blazers gaan we vooral in pasteltinten terugzien, zoals lila en mintgroen. Zo’n zachte kleur geeft het item de perfecte combi tussen tough en cute.

Tuinbroek

Ook de tuinbroek maakt een comeback. Deze komt vooral voor in een denimstof, precies zoals we ‘m herinneren uit de nineties. Net als bij de oversized blader heeft de tuinboek een oversized fit.

Grote armbanden

De laatste tijd zijn we steeds subtielere sieraden gaan dragen, maar chunky armbanden komen weer helemaal terug. Deze statement pieces geven je outfit de perfecte finishing touch.

Bucket hats

Deze accessoires staan ook wel bekend als ‘vissershoedjes’. In de jaren 90 liep iedereen er mee. Met name tijdens het festivalseizoen zullen de bucket hats veel worden gespot, en dan ook in talloze uitvoeringen – van pastel tot fel en van effen tot prints. Grote kans dat je er al een paar bent tegengekomen op je favoriete festivals.

Ook interessant: 5 manieren om cowboylaarzen te stylen

Schoudervullingen

Ken jij ze nog? Schoudervullingen zag je in de ’90 en jaren daarna overal. Langzaamaan is deze trend weggeëbd, maar wat blijkt: het is weer helemaal terug van weggeweest. De schouder pads gaan we vooral in blazers terugzien.

Het blijkt maar weer dat trends altijd terug kunnen komen. Welke is jouw favoriet?