Wat moet er in je tasje zitten als je naar een festival gaat?

Vrije tijd door Anjali

Er staat weer een festival op de planning, en het is natuurlijk fijn om voorbereid te zijn. Wat moet je allemaal meenemen?

Wij hebben de belangrijkste dingen voor naar en op een festival op een rijtje gezet.

1. Je ticket

Misschien wel het belangrijkste van allemaal: je festivalticket. Tegenwoordig hoef je je ticket bijna nooit meer uitgeprint mee te nemen. Je kunt deze gemakkelijk op je telefoon opslaan of er een screenshot van maken zodat je er ook zonder internet snel bij kan komen. Vergeet natuurlijk ook niet je ID-kaart mee te nemen, wel zo handig.

2. Een powerbank

De kans dat je telefoon leegraakt op een festival van 8 uur lang, is aanwezig. Je bent constant filmpjes aan het maken, en wanneer dit niet het geval is ben je aan het appen met vrienden over waar ze te vinden zijn. Neem daarom altijd een opladen powerbank mee, die eventueel nog een tweede telefoon kan opladen om jouw vrienden uit de brand te helpen. Een vergeet ook het snoertje niet!

3. Eten en drinken voor onderweg

Als je naar een festival gaat, ga je waarschijnlijk de hele dag weinig tot niet eten. Daarnaast ben je veel aan het lopen en dansen, wat veel calorieën verbrandt. Het is daarom belangrijk om goed van te voren te eten. Denk aan maaltijden met veel koolhydraten, zodat je een lekkere energievoorraad hebt voor de hele dag. Voorbeelden hiervan zijn pastasalades, belegde broodjes en frikandel- of kaasbroodjes. Neem ook genoeg te drinken mee, want op festivals kan dat nog wel eens duur worden. Denk hierbij aan een BVO'tje (Bier Voor Onderweg) of een ander lekker drankje naar keuze.

4. Een trui of vest

Het kan wel eens koud worden in de avond. Vergeet daarom niet om een trui of vest mee te nemen, ook al is het overdag heerlijk weer. Wanneer je 8 uur lang hebt gedanst en weinig hebt gegeten, kan je lichaam het opeens koud krijgen. Vooral de wandelroute naar de pendelbussen of de parkeerplaats zal erg tegenvallen zonder extra laagje.

5. Een dop

Niet overal mag je een dop meenemen, maar in het ergste geval wordt deze weggegooid en kan je alsnog naar binnen. Een dop is vooral handig als je flesjes drinken wilt bestellen, zoals water, en wanneer je tijdens het dansen niet helemaal nat wilt worden. Doe wel even research naar welke flesjes ze aanbieden op het festival, zodat je de juiste dop mee kunt nemen. Tip: je kunt ook een speciale festivaldop bestellen online, deze past op (bijna) alle flesjes en kun je gemakkelijk schoonspoelen en gebruiken als sleutelhanger.

Andere festival must-haves

Je kunt nog veel meer dingen meenemen die misschien handig zijn voor een onvergetelijke ervaring, zoals:

  • Party oordoppen
  • Aanstekers
  • Lippenbalsem
  • Deodorant (Let op: kan ingenomen worden)
  • Dextro
  • Kauwgom 
  • Zonnebril of spacebril
  • Waaier
  • Smint
  • Lippenbalsem