Hoe word je een ochtendmens?

Lifestyle door Anjali

De zon komt op, de voeltjes fluiten en jij... komt maar niet uit je bed. Ochtendmensen zijn voor de avondmensen onder ons bijna mythische wezens en hun mogelijkhied om de dag productief te beginnen zonder tegenslagen lijkt een utopie. Toch zijn er een paar trucjes die jou kunnen helpen om ook een ochtendmens te worden.

1. Vermijd snoozen

De snoozeknop is voor de niet-ochtendmensen misschien wel het belangrijkste knopje in de ochtend, maar eigenlijk doet deze mer kwaad dan goed. Het beste is namelijk om direct je bed uit te stappen wanneer je wekker gaat. Elke keer dat je de snoozeknop indrukt voor die paar minuutjes extra rust, verwar je je lichaam alleen maar. Zo wordt het nog moeilijker vrolijk de dag te beginnen.

2. Geniet van de eerste zonnestralen

Nu het zomer wordt, is één van de beste manieren om wakker te worden meteen van die eerste ochtendzon te genieten. Zoals de duisternis het signaal geeft aan je lichaam om te slapen, geven zonnestralen het signaal om wakker te worden. Geniet van dit mooie licht in combinatie met het gefluit van de vogeltjes en een heerlijke kop koffie om je dag goed te starten.

3. Maak een planning

De grootste reden waarom mensen slecht slapen en daarom dus ook slecht wakker worden, is stress. Het is 's avonds namelijk erg moeilijk om jezelf te weerhouden van het denken aan wat je de volgende dag allemaal moet doen en vooral alles wat je niet moet vergeten. Om dat laatste te elimineren, kun je een to-dolijst maken voor het slapengaan. Zo ben je er zeker van dat als je eindelijk in bed ligt, genoeg overzicht hebt over de volgende dag en hoe deze eruit gaat zien.