To do: check je verzekeringen

Lifestyle door Djamila

Laten we eerlijk zijn, het checken van je verzekeringen is natuurlijk niet de leukste taak om te doen. Toch is het zeker geen overbodige luxe om dit ieder jaar even te controleren. Niet alleen weet je zeker dat je optimaal verzekerd bent in verschillende soorten situaties. Maar je weet ook nog eens zeker dat je de beste prijs betaalt op maandelijkse basis. Dat is misschien wel het belangrijkste van alles. We hebben vier belangrijke verzekeringen alvast voor je op een rijtje gezet. Lees dus snel verder!

Opstal en inboedelverzekering

Op het moment dat je een woning aan hebt gekocht, is het een erg logische keuze om een opstal- en inboedelverzekering af te sluiten. Waarom? Met deze verzekering kun je er altijd op vertrouwen dat alle spullen uitgebreid zijn verzekerd. Maar ook op het moment dat je bijvoorbeeld een nieuw meubelstuk of nieuwe accessoires in huis haalt, blijft dit uitgebreid verzekerd. De verzekering is van toepassing in de woning en de tuin.

Aansprakelijkheidsverzekering

Eigenlijk verklapt de naam het al, met deze verzekering ben je maximaal verzekerd tegen het risico van aansprakelijkheid. In vrijwel alle denkbare situaties wordt de schade die is veroorzaakt vergoed door de verzekeraar. Je kunt daarbij denken aan zowel letselschade als zaakschade. Het is dus een erg prettig idee dat je dit goed voor je eigen woning hebt geregeld.

Rechtsbijstandverzekering

Er kunnen tal van situaties ontstaan waar het meer dan wenselijk is om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Tijdens deze situaties staat een verzekeringnemer bij in het rechtsverkeer. Denk daarbij aan een conflict met een luchtvaartmaatschappij na een lange vertraging. Het is wel altijd een goed idee om je uitgebreid te laten informeren over het afsluiten van deze verzekering. Er zijn vandaag de dag namelijk ook een aantal uitsluitingen opgenomen in een overeenkomst met de verzekeringsmaatschappij.

Autoverzekering

De laatste check? Dat is het controleren van je eigen autoverzekering. Wat de beste verzekering is, hangt af van een aantal factoren. Je kunt daarbij denken aan de ouderdom van de auto en natuurlijk hoe frequent je de auto gebruikt. Ben je trots eigenaar van een gloednieuwe auto? Dan kun je het beste gaan voor een Allrisk verzekering. Dit type verzekering wordt ook wel volledig casco genoemd en het is de meest uitgebreide variant. Vrijwel iedere vorm van schade wordt in dat geval vergoed door de verzekeraar. En dat is natuurlijk wel zo prettig om te weten.

Bron: WA.nl