De voordelen van Private Lease, hoe werkt dat eigenlijk?

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Vrouwen willen wel een eigen auto, maar die rompslomp eromheen en het onderhoud? Rennen! Met al die extra kosten ben je het overzicht zo kwijt. Misschien is Private Lease wel iets voor jou. Nieuwe auto + vast bedrag = overzicht.

Huisje, boompje, beestje, alleen nog een auto en je leven is compleet. Zo'n Mini Cooper of Fiat 500 zie je wel zitten. Whut? Wát kost zo'n auto? Meine Liebe. Je gaat toch maar voor een lagere prijsklasse. Dan mag je nog wel een paar jaartjes doorsparen voordat je dat in één klap kunt neertellen. Of toch niet? Er zijn meer mogelijkheden om een nieuwe, auto onder je mooie billetjes te laten rollen.


Hieraan moet je denken voordat je een auto koopt

Opel, Citroën en Volkswagen hebben ook leuke vrouwenwaggies, maar dan in een lagere prijsklasse. Zou dat een betere optie zijn? Maar eigenlijk wil je gewoon die Fiat 500! Maar ja met de kosten van de auto alleen ben je er nog niet. Er komen veel meer kosten bij kijken. Eigenlijk is er best veel waarmee je rekening moet houden: verzekering, afschrijving en wegenbelasting. Al doe je nog niks met je auto, al staat hij alleen maar mooi te zijn op de oprit, die kosten heb je sowieso. En wat dacht je van de banden die op gezette tijden verwisseld en vervangen moeten worden. Af en toe kan er iets kapot gaan. Bij elkaar een hoop informatie waarin je je eerst goed moet verdiepen voordat je een auto aanschaft. Die kosten moeten namelijk wel op je bankrekening paraat staan voordat ze worden afgeschreven.

Het kan ook anders

Er zijn behoorlijk wat punten waarmee je rekening moet houden en die je moet onderzoeken voodat je op autojacht gaan. Private Lease maakt het je allemaal een stuk makkelijker en overzichtelijker. Leasen hoeft tegenwoordig namelijk niet meer per se via je werk geregeld te worden. Jij als particulier kan ook leasen. Dan hoef je niet in één keer die tienduizenden euro's op te hoesten voor een auto, maar rijd je wel een spiksplinternieuwe wagen voor een vast bedrag per maand.

Vergelijkingsmateriaal please

Vergelijk Private Lease met een huurwoning waarbij je een inclusiefprijs betaalt. Is dit dan te vergelijken met een huurauto? Nee, dat is net zo vergelijkbaar als de vergelijking van een vakantieovernachting en het huren van een woning. En wil je weer van je auto af, dan lever je het voertuig gewoon weer in zodra je contract afloopt. Net zoals je je huurwoning achterlaat als je een ander huis wilt of als je helemaal van je huis af wilt.


Wat is allemaal inbegrepen bij Private Lease?

Als je auto een keertje niet start hoef je geen driedubbele hartverzakking te verwachten. Je hoeft je spaarpot niet om te keren en je hoeft ook geen lege flessen te verzamelen om de reparatiekosten te kunnen betalen. Bij Private Lease zitten eigenlijk alle onverwachte en extra kosten al inbegrepen. Onderhouds- en reparatiekosten zijn inclusief. Net als WA-verzekering, wegenbelasting en het vervangen van de banden.

Perfect voor vrouwen

Bij het kopen van een auto hebben vrouwen graag een man achter de hand voor het onderhoud. De oliepeil checken en tanken lukt nog wel, maar de rest besteden we liever uit aan... mannen. We vertikken het. Veel te veel moeite. Alsof we het nog niet druk genoeg hebben? Vrouwen hebben zelfs een blinde vlek voor het waarschuwingslampjes in de auto. Lekke band? No way dat je die zelf gaat vervangen, jij hoort bij de 70% die dit liever door een ander laat opknappen. Bij een lease auto heb je die man niet eens nodig, maar rijd je wel je eigen scheurmonster, want dat is wat vrouwen het liefste willen.

Let's give it a try!

Sounds good right? Op de Huishoudbeurs biedt Lease Plan in samenwerking met ANWB verschillende lease modellen aan. Typische vrouwen-auto's zoals de Toyota Aigo en Fiat Panda heb je al, in chronologische volgorde, voor €209,- en €194,- per maand. Dat bedrag is dus helemaal inclusief (behalve de brandstof dan). En je kunt ook een reeks aan familie-auto's bewonderen, die toch wel heel handig zijn met kids. Maar -nu komt het, speciaal voor Huishoudbeurs heeft Lease Plan de komende dagen een mooi (letterlijk mooi) actiemodel: vanaf €249,- rijd je al een Fiat 500 Cabrio! Heb je toch die Fiat 500 gefixt. En ook nog cabrio!

En jij maar denken dat je al die rompslomp zelf moest regelen. Daar heb je toch helemaal geen zin in?