Een telefoon onder je kussen is levensgevaarlijk

Lifestyle door Elsemieke
Voordat je gaat slapen check je waarschijnlijk nog even je mail of scrol je wat door je feed. Vervolgens stop je de telefoon onder je kussen en draai je je lekker om. Ho, stop! Niet meer doen! Je smartphone kan namelijk vlamvatten.
 
Het lijkt superhandig om je telefoon onder je kussen te stoppen. Dan heb je hem altijd bij de hand als er iets gebeurt en kun je ’s ochtends gelijk op die snooze knop rammen. Verander deze routine maar direct, want het blijkt dat je geliefde smartphone in de brand kan vliegen.
 

In de hens
Een man belde vorige week het noodnummer van de New Yorkse politie omdat zijn kussen vlam had gevat. Zijn telefoon werd zo heet onder zijn kussen dat het beddengoed in de brand vloog. Er zijn nog veel meer incidenten gebeurd waarbij iemands telefoon het bed in de hens zette.  
 
Zuurstof
Je kan je smartphone dus beter op je nachtkastje leggen. Volgens de handleiding van Samsung krijg je toestel minder zuurstof als je hem afdekt en daardoor kan hij zo heet worden dat het ding vlam vat.
 
Ontploffing
Check ook of je oplader al aan vervanging toe is, want ook het opladen van je telefoon kan gevaarlijk zijn. Wanneer je hem ’s nachts aan de lader legt doe dit dan op een vlak gedeelte, zodat het ding zijn warmte kwijt kan. Als dat niet gebeurt kunnen de batterijen smelten en dat kan ontploffing veroorzaken.  
 
Bewaar jij je smartphone altijd onder je kussen?