Balen! Opnames populaire boekverfilming 'It Ends With Us' gestopt door staking schrijvers

Media door Jennifer

De grote schrijversstaking in Hollywood zorgt voor flink wat dompers in de filmwereld. In de meeste gevallen gaat het (gelukkig) om een vertraging in het productieproces, maar de makers én fans van de populaire boekverfilming It Ends With Us krijgen nu wel erg slecht nieuws. De opnames van de nieuwe film met Blake Lively zijn namelijk helemaal gestaakt en het is onbekend wanneer ze verdergaan - als dat überhaupt nog gebeurt.

Opnames It Ends With Us gestopt

Door de grote schrijversstaking in Hollywood krijgen diverse filmproducties te maken met problemen, zoals vertragingen in de productie. De grootste Amerikaanse vakbond Writer's Guild of America (ook wel WGA) voor schrijvers staakt onder meer voor een beter loon voor scenarioschrijvers. Daarnaast eisen de schrijvers ook, dat er betere regels komen voor het gebruik van kunstmatige intelligentie bij het maken van films en series. De staking zorgde eerder bijvoorbeeld al voor een vertraging bij de opnames van seizoen 4 van Emily in Paris. En nu krijgen de makers van de boekverfilming It Ends With Us, een populair boek van Colleen Hoover, nóg erger nieuws. De opnames van deze film zijn namelijk helemaal gestopt en het is onduidelijk wanneer ze weer verdergaan, als dat überhaupt nog gebeurt.

Geen akkoord met schrijversvakbond

De film It Ends WIth Us wordt geproduceerd door de Wayfarer Studios. Zij waren dus in onderhandeling met de schrijversvakbond WGA, maar kwamen hier helaas (nog) niet uit. De filmproducenten wisten de WGA er niet van te overtuigen, dat de medefinancieringsstatus genoeg was om binnen de WGA-richtlijnen te vallen. Daarom worden de opnames van It Ends With Us nu een halt toegeroepen. Een flinke domper voor de crew en cast, aangezien ze nog niet eens over de helft van de film waren.

Volgens Deadline hebben nu 140 medewerkers van de film It Ends WIth Us geen baan en weten zij ook niet, of de opnames ooit nog worden herstart. Ondertussen wordt er namelijk niet gesproken met de onderhandelaars van de WGA.

Kritiek van fans

Overigens zullen een aantal fans van het boek It Ends With Us niet heel rouwig zijn om het huidige verloop van de filmproductie. Eerder hadden veel fans namelijk al kritiek op onder meer hoofdrolspeler Blake Lively, die eigenlijk 'te oud' zou zijn voor het hoofdpersonage. In het boek is hoofdpersonage Lily namelijk 23, terwijl Blake in het echte leven al 35 jaar is. Ook vonden ze haar qua uiterlijk niet echt overeenkomen. Al deden de producenten wel hun best, om zich zoveel mogelijk aan het originele boek te houden. Het is in ieder geval vrijwel zeker, dat de release van de film veel later zal zijn dan verwacht.

Lees ook: Wauw: Blake Lively showt haar nieuwe rode lokken voor film 'It Ends With Us'