Zo vaak moet je je badmat wassen

Lifestyle door Anjali

Je voeten hoeven gelukkig niet de koude badkamervloer op, en het fleurt je gehele witte, grijze of zwarte badkamer op. Toch moet je een badmat vaker wassen dan je denkt - met af en toe uitkloppen ben je er nog niet.

Vieze voeten

Natuurlijk zijn je voeten hartstikke schoon als je de douche of het bad uitstapt. Toch wordt die badmat na verloop van tijd een bron van bacteriën. Dit komt vooral door de vochtige en warme badkameromgeving, in combinatie met de swoms nog vieze voeten die eroverheen lopen. Je gaat er immers ook wel eens overheen met schoenen of slippers. Bovendien droogt een badmat niet snel, omdat het van dikke stof is en het op de grond ligt.

Het advies is daarom om je badmat één keer per week in de wasmachine te gooien. Als je alleen of met z'n tweeën woont mag dat iets minder vaak, dan is eens in de twee of drie weken voldoende. Hoe dan ook: het is waarschijnlijk vaker dan je nu al doet.

Wassen

Was je badmat op minimaal 60 graden zodat alle bacteriën doodgaan. Doe 'm niet in de droger, want dan kan de antisliplaag slijten. Laat de mat dus drogen aan de lucht. Houd er rekening mee dat het een tijdje kan duren voor de badmat helemaal droog en klaar voor gebruik is.

Kijk je nu naar je badmat, en zie je één hoop ellende? Dan kun je 'm beter vervangen. Eens in de twee jaar een nieuwe badmat is verstandig, en daarnaast ook een mooi excuus om je badkamer een nieuwe vibe te geven.