3x tips om een afwijzing makkelijker te maken

Single & daten door Anjali

Afgewezen worden is nooit leuk, maar zelf iemand afwijzen staat meestal ook niet op je lijstje van favoriete bezigheden. Het laatste wat je namelijk wilt is iemand kwetsen. Hoe maak je dan op een goede manier duidelijk dat je niet hetzelfde voor hen voelt?

1. Houd het simpel

In scenario's waarin je slechts één of twee dates gehad hebt is het handig om meteen ter zake te komen. Houd het kort, duidelijk en vriendelijk dat jullie volgens jou niet voor elkaar bestemd zijn. Eerlijkheid is het belangrijkste: iemand kan teleurgesteld zijn dat je niet meer op date met hem/haar/hen wilt, maar zal nooit echt boos kunnen worden omdat je wel meteen eerlijk bent geweest over je gevoelens.

2. Niet te persoonlijk

Eén van de beste manieren om iemand vriendelijk af te wijzen is door te vermijden dat je hem/haar/hen de schuld geeft. Het is prima om gewoon te zeggen dat je denkt dat jullie niet bij elkaar passen. Als je partner dan wel om details vraagt, kun je die altijd nog geven. Bespreek in ieder geval nooit alle minpunten die je hebt gevonden zomaar uit jezelf.

3. Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden

Soms kan het helpen jezelf te verplaatsen in de schoenen van je partner voor je de beslissing maakt het te eindigen. Hoe zou jij je voelen als iemand excuses blijft verzinnen om niet af te spreken, in plaats van direct en duidelijk tegen je te zijn? Dat is natuurlijk nooit leuk, dus vertoon dit gedrag ook niet bij iemand anders.