Dit skincare ingrediënt geeft je huid een glow

Gezicht door Lien

Retinol: een immens populair ingrediënt onder de skincare producten. Het vermindert fijne lijntjes en remt de afbraak van collageen. Voordat je het gebruikt, is het fijn om te weten hoe je dit het best doet. Zo zou je retinol niet moeten gebruiken op een vochtige huid. Dat hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Voordat je het aanbrengt

Voordat je retinol aan je huidverzorgingsroutine toevoegt kan het fijn zijn om je huid eerst voor te bereiden. Je huid moet namelijk eerst over retinoïden-receptoren beschikken om het ingrediënt te kunnen tolereren. Deze receptoren bestaan uit eiwitten die de opname van retinol stimuleren. Ze verbeteren ook nog eens de werking ervan, dus die receptoren zijn essentieel. Je bereid je huid voor door het gebruik van retinol langzaam op te bouwen. Zo geef je je gezicht tijd om aan het ingrediënt te wennen en die receptoren te activeren. Gebruik je te veel retinol? Dan kan je huid geïrriteerd raken of er uitgedroogd uit gaan zien – iets wat je natuurlijk niet wilt. Dus, patience is key.

Ook interessant: met deze tips boost je je zelfvertrouwen

Manier van aanbrengen

Retinol is een ingrediënt met een sterke werking, en kent dan ook wat gebruiksvoorwaarden. De manier waarop je het aanbrengt kunnen veel invloed hebben op het effect van het middeltje. Breng het in ieder geval niet op een vochtige huid aan. Zoals je als skincare-liefhebber al weet, absorbeert een vochtige huid producten meer dan een droge huid. In het geval van vochtinbrengende crèmes of serums is dat juist fijn, omdat deze een voedende werking hebben, maar bij sterke ingrediënten als retinol is het niet zo handig. Het aanbrengen van retinol op een vochtige huid resulteert al snel in retinolschade. Dit komt doordat het ingrediënt zo sterk is. Dus, gebruik het op een droge huid en dan kan het ’t best z’n werk doen.