Tygo Gernandt rouwt om doodgestoken Jimmy (21): "noemde hem altijd lieve, kleine broertje"

Celebs door Jennifer

Meestal komen mensen vrolijk en uitbundig terug van een festival, maar soms verloopt zo'n groots feestje helaas ook minder vredig. Zo vond afgelopen weekend een steekpartij plaats op house- en technofestival Solid Grooves, waarbij onder meer Tygo Gernandt zijn 'lieve kleine broertje' Jimmy (21) werd neergestoken.

Steekpartij op festival

Het steekincident gebeurde zondagavond op het house- en technofestival Solid Grooves in Amsterdam. Tijdens het festival zouden een aantal mensen ruzie hebben gemaakt over een zonnebril, aldus de Telegraaf. Vervolgens eindigde de ruzie in een fikse steekpartij, waarbij twee gewonden vielen en een dodelijk slachtoffer. De twee gewonde personen zijn een 22-jarige man uit Nieuwegein en een 24-jarige man uit Amsterdam. Het derde dodelijke slachtoffer is de 21-jarige Jimmy uit Diemen, dat toevallig onder meer het 'broertje' is van acteur Tygo Gernandt.

Tygo Gernandt rouwt om 'kleine broertje'

Hoewel de politie op het festival zelf al twee mannen (allebei 20 jaar) heeft aangehouden, zoeken ze nog steeds beelden van getuigen. Ze weten op dit moment ook nog niet, wat de rol van de twee aangehouden mannen precies is bij het steekincident. Naast de politie doen ook familieleden en kennissen, waaronder dus Tygo, een oproep. "Ik ben zo geschrokken," vertelt hij tegen het AD. "Ik noemde hem altijd mijn lieve, kleine broertje." Ze kennen elkaar, doordat Tygo ooit de eigenaar was van een restaurant dat nu op naam staat van Jimmy's familie. Toen leerde hij Jimmy kennen als 15 of 16-jarige puber - een ukkie - maar inmiddels was het dus een 'grote knuffelbeer' geworden, aldus Tygo.

Ruzie over zonnebril

Deze 'knuffelbeer' wilde tijdens het festival op zondag de vriend van zijn zus helpen, tijdens de vermoedelijke ruzie over een zonnebril. Alleen kreeg hij vervolgens stank voor dank en ontstond er een steekpartij. Heftig! Tygo is dan ook zeker geschrokken, net als iedereen waarschijnlijk. "We leven in een lelijke wereld," zegt hij nog. "Ik ben teleurgesteld in de wereld. Ik vraag me ook af: hoe komt iemand met een groot mes op een festival?" Een aantal jaar geleden had hij er persoonlijk nog tussen gesprongen, als zo'n ruzie ontstond op een festival waar hij was. "Maar dat doe ik niet meer," vertelt hij aan het AD. "Dat durf ik niet meer. Ik durf het risico op een mes tussen mijn ribben niet te lopen."

steekpartij tygo gernandt jimmy

Lees ook: Oeps! Burenruzie in 'Mr. Frank Visser doet uitspraak' eindigt bijna in vechtpartij: "verrot wijf dat je bent"