Je planten water geven met een waterbol? Dit moet je weten

Wonen door Chloe

Ben jij iemand die altijd de planten water vergeet te geven? Dan kan een waterbol voor jou je ideale uitkomst zijn. Er komt vaak meer kijken bij het verzorgen dan planten dan je denkt en als je geen groene vingers hebt dan is de kans dat ze het loodje leggen vrij groot. Gelukkig is er een simpele oplossing: de waterbol.

Wat is een waterbol?

De naam zegt eigenlijk al genoeg. Een waterbol is een bol van plastic of glas waar je water in doet. Aan deze bol zit een stuk vast dat je in de aarde van je plant moet steken. Je vult de bol dus eerst met water en vervolgens steek je deze ondersteboven in de aarde. Zo'n bol zorgt ervoor dat je plant altijd de juiste hoeveelheid water krijgt. Perfect dus als jij altijd te veel of juist te weinig water geeft. Op deze manier hoef je er amper nog naar om te kijken.

Hoe gebruik je de waterbol?

Goed je vult de bol dus met water, maar wat dan. Nadat je de waterbol hebt gevuld steek je hem in de aarde. Zorg er hiebij voor dat je hem aan de zijkant van de pot steekt, zo'n 5 tot 10 centimeter naast de stam van de plant. Daarnaast is het belangrijk dat je hem er schuin in plaatst en dat het uiteinde goed bij de wortels terecht komt. Zo kan de plant het water gemakkelijk opnemen. Het enige wat je verder hoeft te doen is de bol bijvullen wanneer deze leeg is.

Verschillende planten

Helaas is zo'n waterbol niet voor alle planten geschikt. De potgrond blijft namelijk altijd een beetje nat. Dat is voor de meeste planten geen probleem, maar sommige planten vinden een droge grond juist fijn. Check dus goed wat jouw plant nodig heeft voor je er zomaar een waterbol in steekt.