Korsetten zijn in, zo vind je het juiste korset voor jou

Mode & trends door Maya Luz

Heb jij de serie Bridgerton gezien? Dan is het je vast niet ontgaan dat korsetten weer helemaal terug zijn! Regency core is al een tijdje trending en deze trend is ook zeker niet van plan om snel te verdwijnen! Wil jij graag investeren in een korset? Dit is hoe jij het perfecte korset kan vinden voor jou.

Lees ook: Chique, makkelijk en perfect voor het warme weer: playsuits

Welk korset past bij mij?

Er zijn tegenwoordig een hoop verschillende soorten korsetten. Omdat het item weer helemaal in is, zijn er tegenwoordig veel opties. We benoemen het meest toegankelijke korset en bouwen langzaam op naar een traditioneel korset zoals je deze kent!

Korsetdetail

De meest toegankelijke manier waarop je tegenwoordig een korset kunt dragen is in de vorm van een item met een korset detail. Dit zijn dus kledingstukken waarin een korset zit verwerkt. Het is dus niet zo heftig als een echt korset, maar je kunt op deze manier wel meedoen met de trend! Items met korsetdetail vind je terug in items zoals tops of jurkjes. Deze zitten uiteraard wat meer gevormd naar je lichaam, maar ze zitten meestal niet strak zoals een korset strak zit.

Boohoo FRILL DETAIL SHIMMER JACQUARD CORSET TOP - €70,-

Korsettop

De volgende stap komt al iets dichterbij een traditioneel korset. Korsettopjes lijken enorm op korsetten, maar hebben vaak niet het koord waarmee je jezelf in kunt snoeren. Deze tops geven je dus de look van een korset, zonder je echt vast te zetten. Deze tops zijn te vinden als topjes die ook je borsten bedekken, maar er zijn ook topjes die onder je borsten stoppen. Beide items geven je een unieke look. Het topje die stopt onder de borsten is sexy en kan ook gestyled worden in een casual look. De korsettopjes die je borsten wel bedekken hebben vaak meer die regency look, maar kunnen ook erg stoer zijn!

Hunkemöller Cuploze bustier Violet - €39,99
Boohoo STRAKKE CORSET TOP MET HAAKJES - €56,-

Traditioneel korset

Tot slot zijn we aangekomen bij het traditionele korset. Hiervan zijn er ook een hoop verschillende soorten, pasvormen, kleuren, maten en ga zo nog maar even door. Voor beginners raden we aan om de omtrek van je taille op te meten voordat je op zoek gaat naar een korset. Met deze informatie bij de hand is het namelijk een stuk makkelijker om een passend korset te vinden. Daarnaast raden we je aan om in het begin, jezelf nog niet te strak in te snoeren. Laat het korset eerst goed vormen aan je lichaam. Draag hem dus eerst een paar keer een beetje losjes en trek hem langzamerhand steeds iets strakker totdat je niet verder kunt. Wees hiermee altijd voorzichtig! Het is wel gewoon de bedoeling dat je normaal kunt ademhalen.

Agent Provocateur Mercy voorgevormde strapless korset van kant - €585,-

Lees ook: 10x leuke sandalen voor de zonnige dagen