Nieuwe date? 5 Tips om het beste van jezelf te laten zien

Single & daten door Djamila

Een date is altijd spannend. Wie weet vind je deze keer de ware liefde wel.....! Dan wil je natuurlijk het beste van jezelf laten zien. Het kan behoorlijk spannend zijn om iemand te ontmoeten die je leuk vindt en de druk om goed over te komen kan dan overweldigend zijn. Maar, laat je niet van slag brengen! Je hoeft niet perfect te zijn, dat is niemand. Als je gewoon jezelf bent, ben je goed genoeg. Maar om je toch wat te helpen, geven wij je 5 slimme tips, zodat jouw date een succes wordt!

1. Mooie outfit

De eerste indruk blijft hangen. Een mooie outfit is daarom altijd belangrijk tijdens een eerste ontmoeting. Als je er verzorgd uitziet, laat dat zien dat je moeite hebt gedaan. Daarbij voel jij je veel prettiger en zelfverzekerder wanneer je weet dat je er goed uitziet. Daarom is het ook belangrijk om comfortabel te zijn in wat je draagt, anders kan het afleiden van de leuke tijd die je met elkaar hebt. Om wat inspiratie op te doen over stijlen, kleuren en modellen, kun je online kijken. Zo is de kledinglijn Bo & Florine x Notre-V erg elegant, chic en van hoogwaardige kwaliteit. Je kiest daarmee voor kleding waarin jij je op je gemak en mooi voelt, maar wat ook past bij de gelegenheid. Gaat jullie date bijvoorbeeld naar een chic restaurant? Kies dan voor een mooie jurk of nette blouse met pantalon. Gaan jullie wandelen in het park? Dan kun je beter gaan voor comfortabele schoenen en casual kleding. Vergeet ook niet om comfortabel, mooi ondergoed aan te trekken en een bh die goed past.

2. Make-up

Make-up is een geweldige manier om jouw natuurlijke schoonheid te benadrukken en zelfvertrouwen uit te stralen tijdens jouw date. Maar, probeer het niet te overdrijven, want dat kan juist een averechts effect hebben. Houd het simpel en elegant door bijvoorbeeld alleen mascara, eyeliner of lippenstift aan te brengen, of wat foundation en concealer om wat oneffenheden en schoonheidsfoutjes weg te werken. Zo accentueer jij jouw mooiste features zonder eruit te zien alsof je naar een feestje gaat.

3. Accessoires en sieraden

Accessoires zijn een geweldige manier om een outfit te complementeren en jouw persoonlijkheid te laten zien. Kies accessoires die passen bij jouw stijl en de gelegenheid. Een mooi horloge of armband kan bijvoorbeeld goed werken tijdens een date, maar overdrijf niet met sieraden. Houd het simpel en subtiel, zodat het niet afleidt van waar het echt om gaat: jullie als individuen die elkaar beter leren kennen. Een mooie tas of clutch die past bij je outfit is ook een aanrader, alsmede bijpassende schoenen. Let erop dat je goed op je schoenen kunt lopen. Als je loopt te wankelen op je voeten, staat dat niet zo elegant!

4. Je eigenwaarde

Je hoeft niet perfect te zijn om een goede indruk achter te laten op jouw date. Wees gewoon jezelf en wees trots op wie je bent. Het is belangrijk om je eigenwaarde hoog te houden, want dat straal je uit naar anderen. Wees niet bang om over jouw passies, interesses of hobby's te praten tijdens de date, want dat maakt juist dat jullie elkaar beter leren kennen. En als er geen klik is tussen jullie, dan is dat ook oké! Het betekent niet dat er iets mis is met jou als persoon.

5. Relax

Last but not least: relax! Een nieuwe date kan behoorlijk spannend zijn, maar probeer ervan te genieten in plaats van gestrest te zijn over wat er allemaal mis kan gaan. Probeer ontspannen en open-minded te blijven tijdens de date, zodat jijzelf en jouw gesprekspartner zich op hun gemak voelen. Lach veel, maak oogcontact en wees nieuwsgierig naar wat de ander te vertellen heeft.

Een klik?

Een nieuwe date kan behoorlijk spannend zijn, maar met deze vijf tips kun je ervoor zorgen dat het een succes wordt. Zorg voor een mooie outfit die past bij de gelegenheid, accentueer jouw natuurlijke schoonheid met subtiele make-up en accessoires, wees trots op wie je bent en houd je eigenwaarde hoog, en vooral: relax en geniet van de tijd die jullie samen doorbrengen! Onthoud dat het belangrijkste is om authentiek te blijven en jezelf te zijn. Als jullie klikken, dan zal dat gebeuren omdat jullie elkaar accepteren zoals jullie zijn. En als er geen klik is, dan betekent dat niet dat er iets mis is met jou als persoon. Blijf open-minded, positief en geniet van de ervaring!