Kleding bestellen bij een voor jou nieuwe site? Zo vind je de juiste maat

(Web)shops door Maya Luz

Heb jij een nieuwe webshop ontdekt waar je helemaal weg van bent? Dan zou je daar vast wel iets willen bestellen. Maar hoe weet je in hemelsnaam welke maat je moet hebben? Want je weet nooit hoe kleding gaat vallen bij een nieuw merk. Dit is hoe jij de juiste maat kunt kiezen!

Lees ook: 8x de mooiste jeans voor dit voorjaar

Lees recensies

Als je voor het eerst bij een nieuwe site gaat shoppen, zijn recensies je beste vriend. Hier kun je lezen wat anderen van de items vonden waar jij in geïnteresseerd bent. Veel sites vragen recensenten ook om aan te geven of ze het item klein of groot vonden vallen. Dit is voor jou momenteel de meest nuttige informatie. Als veel mensen aangeven dat het item groot valt, kun jij bijvoorbeeld een maatje kleiner bestellen. Neem de tijd om de recensies te lezen, je wordt er oprecht wijzer van.

Bekijk de maat die het model draagt

Staan er op de sites foto's van een of meerdere modellen die het item dragen? Dan kun jij hier ook uit afleiden welke maat je moet hebben. Steeds meer sites maken gebruik van modellen met verschillende lichaamstypes. Kijk naar de afmetingen van het model en naar welke maat zij draagt. Dit trucje werkt niet voor iedereen, maar je kunt hier ook zeker nuttige informatie uit halen.

Lees het maatlabel

Op iedere site is er wel een maatlabel te vinden. Dit is meestal de meest nuttige informatie die je kunt vinden. Op sommige sites kun je ook een aantal vragen beantwoorden om je juiste maat te vinden. We raden zeker aan om hier gebruik van te maken aangezien je hier erg nuttige informatie uit kunt halen.

Meet jezelf op

Voor de volgende tip sluiten we even aan op ons vorige punt. Veel maatlabels geven aan welke afmetingen bij welke maat aansluiten. Niet iedereen weet precies hoe breed hun heupen zijn, maar als je echt zeker wil weten wat je moet bestellen, dan zijn je afmetingen je beste vriend. Je kunt nooit honderd procent zeker weten of een item gaat passen, maar op deze manier kom je ongetwijfeld het dichtste bij.

Ga voor items met stretch

Uiteindelijk is op een nieuwe site bestellen altijd een risico. Begin daarom bij je eerste aankoop met het bestellen van items met stretch. Denk aan jurkjes, rokjes of T-shirts. Dit soort items kunnen minder snel de plank volledig misslaan dan items zonder stretch. Wacht dus nog even met het bestellen van jeans of schoenen totdat je weet hoe de kleding van deze site valt. Hiermee voorkom je weer dat je items terug moet sturen.

Lees ook: 8 manieren om een oversized overhemd te stylen