Tips om hooikoorts te verzachten

Sport & gezondheid door Lien

Het is lente en dat betekent dat die kriebelige hooikoorts weer opspeelt. Rode ogen en niesaanvallen verraden al snel dat je last hebt van deze allergie. Gelukkig bestaan er manieren om het enigszins te verzachten. Zo kom je toch weer wat fijner het pollenseizoen door.

Tips om hooikoorts te verzachten

Zo’n pollenallergie is geen pretje. Des te fijner als je wat manieren hebt kunnen vinden om ‘m de baas te worden. We hebben hieronder een paar tips voor je op een rijtje gezet. Zo doe je inspiratie op om die vervelende pollen niet te veel effect op je leven (en neus) te laten hebben.

1: pollen vermijden

Deze is een beetje voor de hand liggend, maar kan toch een groot verschil maken. Pollen verplaatsen zich door de lucht en dat betekent dan ook dat je er de ene keer meer last van ervaart dan de andere. Online kun je veel info vinden over wanneer het pollenpiektijd is. tijdens zo’n moment kun je dus beter eventjes niet naar buiten gaan – of wel, maar dan met het voor lief nemen van die kriebelige kwaaltjes.

2: douchen voordat je gaat slapen

Ben jij een heuse ochtenddoucher? Misschien toch tijd om je routine dan eens aan te passen, want ’s avonds afspoelen scheelt toch weer bij het verlichten van je allergische reacties op pollen. Dit omdat de pollen dan door het doucheputje wegspoelen. Zo belandden ze niet met jou mee je bed in en voorkom je dat je ’s ochtends met knalrode ogen ontwaakt. Zo simpel kan het zijn.

3: de was niet buiten drogen

Stuifmeel hecht zich makkelijk aan stoffen. Je wasgoed tijdens de lente buiten laten drogen kan daarom misschien niet zo’n slim idee zijn. Kies in plaats daarvan voor het eventjes binnenzetten van je wasrekje. Dat scheelt toch weer in de heftigheid van je hooikoorts kwaaltjes.

4: vaseline smeren

Door een beetje vaseline rond je neus te smeren voorkom je dat stuifmeel z’n weg naar binnen vindt. Het is misschien niet de meest comfortabele optie, maar wel effectief. Het kan in het begin gek voelen om daar mee rond te lopen, maar niemand die het ziet. En: die niesaanvallen komen zo ineens toch een stuk minder vaak voor.

Good luck!

Ook interessant: het effect van hooikoorts op je brein