Zonnebrand en make-up: wat moet je weten?

Gezicht door Djamila

Op vakantie doe je er natuurlijk graag alles aan om er op je best uit te zien. Denk daarbij aan een dagje weg of als je gaat loungen aan het zwembad. Maar je bent natuurlijk ook erg druk in de weer met het beschermen van je huid. Want hoe weet je nu altijd zeker dat je je huid optimale bescherming kan bieden? Zelfs als je make-up draagt? We geven je een paar erg handige tips in dit artikel, lees dus snel verder!

De zonnebrand breng je het beste onder de make-up aan

Bij voorkeur is het slim om de make-up aan te brengen over de zonnebrand. En gebruik je een moisturizer? Dan is het juist slim om het daar ook overheen aan te brengen. Hierdoor kan het product goed intrekken en het zorgt ook nog eens voor de juiste hoeveelheid voeding die je van een moisturizer wenst. Maar het zorgt er ook voor dat de make-up de zonnebrand niet kan blokkeren. Op deze manier zorgt de zonnebrand er dus voor dat je huid de nodige bescherming krijgt.

Zorg altijd voor een product die voldoende bescherming biedt tijdens het zonnen

Naar het zoeken van de beste zonnebrand zijn er altijd wel een paar dingen die je goed in overweging moet nemen. Denk daarbij aan de factor van de zonnebrand en de manier hoe je het product aanbrengt. Ga je bijvoorbeeld graag voor een spray of een flacon met een lotion? En ga je graag voor een product met een shimmer of één die razendsnel opdroogt en daardoor geen glans achterlaat? En overweeg ook zeker om te gaan voor een variant die niet schadelijk is voor de oceaan. Ideaal als je bijvoorbeeld maar al te graag in het water duikt en de onderwaterwereld al duikend of snorkelend wil ontdekken. Hierdoor draag je ook meteen een duurzamer steentje bij aan de planeet.

Je favoriete nieuwe zonnebrand shop je erg makkelijk online

Gelukkig hoef je niet langer meer een bezoek te brengen aan een winkel om de beste zonnebrand in te slaan. Dit doe je namelijk gewoon eenvoudig en snel online. Je kunt in dat geval ook meteen op een aantal handige wensen filteren. Denk daarbij aan de hoeveelheid SPF in de zonnebrand. Kies je er binnenkort al voor om een keer een nieuw flesje zonnebrand in huis te halen? Neem alvast een kijkje online en ontdek uit welke varianten je zoal kunt kiezen.