Dit zijn de populairste internationale babynamen

Kinderen door Maya Luz

In Nederland hebben we een multiculturele samenleving. Dit is ook terug te zien in de lijsten met de meest populaire babynamen. Nederlandse namen lijken langzamerhand steeds minder populair te worden terwijl internationale namen juist steeds vaker gebruikt worden. Benieuwd naar welke internationale namen het vaakst voorkomen? Dit zijn de populairste internationale babynamen.

Lees ook: Dit zijn de populairste Marokkaanse babynamen

Internationale babynamen

In Nederland zijn er ontzettend veel internationale namen populair. Je zou zelfs bijna kunnen stellen dat ze populairder zijn dan Nederlandse namen! De top tien voor beide geslachten wordt gedomineerd door namen die voortkomen uit andere talen. Wij hebben een top vijf gemaakt voor zowel jongens- als meisjesnamen.

Internationale meisjesnamen

Bij de meisjesnamen valt er direct iets op. Bijna de volledige top vijf van de populairste meisjesnamen in Nederland, zijn internationale namen! Dit is de top vijf!

1. Emma

Emma klinkt misschien als een Nederlandse naam, toch is dit niet het geval. Emma is namelijk een Germaanse naam. Emma is de populairste meisjesnaam in Nederland volgens de Sociale Verzekeringsbank. Emma betekent onder andere groots, trouw en kalm.

2. Julia

De tweede naam op de lijst is Julia. Julia is een Griekse babynaam. Deze naam staat op de tweede plek op de lijst met de populairste meisjesnamen van 2022. Deze prachtige meisjesnaam betekent 'aan Jupiter gewijd' en 'de jeugdige'.

3. Mila

De derde naam op ons lijstje heeft een Slavische herkomst. Mila betekent geliefd en 'geliefd bij het volk'. Deze mooie meisjesnaam is sinds het jaar 2000 erg populair in Nederland en lijkt ook steeds populairder te worden.

4. Sophie

De volgende naam op ons lijstje is Sophie. Sophie is een Franse naam die is afgeleid van de naam Sophia. In het Frans betekent Sophie 'heilige wijsheid' en levenswijsheid.

5. Yara

Tot slot voor de meisjes hebben we de naam Yara. Dit is een Arabische meisjesnaam die op de zesde plek staat op de lijst met de populairste meisjesnamen. De naam betekent 'kleine vlinder', sterk en lente.

International jongensnamen

Bij de top vijf van de populairste internationale jongensnamen, is niet de volledige top vijf van de populairste jongensnamen terug te vinden. In tegenstelling tot de meisjesnamen, zijn er bij de jongensnamen namelijk wel Nederlandse namen in de top vijf te vinden. Weten welke internationale namen het populairst zijn? Dit is de top vijf.

1. Noah

De populairste internationale jongensnaam is ook de populairste jongensnaam in het algemeen! Noah is een unisex en is daardoor niet alleen de populairste jongensnaam, maar de populairste babynaam van het jaar. Noah is een Hebreeuwse naam en betekent troost, vrede en rust.

2. Liam

De tweede populaire internationale jongensnaam is Liam. Liam is een Ierse naam. Deze naam is afgeleid van de naam William. De betekenis van Liam is wilskracht, koning en beschermer.

3. Finn

De volgende internationale jongensnaam is Finn. Finn staat op de zesde plek op de lijst met de populairste jongensnamen. Finn is een Scandinavische naam die eerlijk en man uit Finland betekent.

4. James

James is de volgende naam op onze lijst. Deze jongensnaam komt uit het Engels en is afgeleid van de naam Jacob. James staat op de zevende plek op de lijst met de populairste jongensnamen. Deze babynaam betekent 'Hij zal beschermen' en 'houder van de hiel'.

5. Milan

De laatste naam op ons lijstje is een Slavische naam. De naam Milan betekent lief en roem. Op de lijst met de populairste jongensnamen van 2022 staat Milan op de achtste plek.

Lees ook: Dit zijn de populairste moderne babynamen