Dit zijn de populairste lieve babynamen

Kinderen door Maya Luz

Als je net moeder bent geworden, is jouw kindje het liefste dat er bestaat. Hierbij hoort natuurlijk een lieve en schattige naam! Ben jij nog op zoek naar inspiratie voor een aandoenlijke babynaam? Dit zijn de populairste lieve babynamen.

Lees ook: Dit zijn de meest originele babynamen

Lieve babynamen

Op het gebied van babynamen, is het niet altijd even duidelijk in welke categorie je een naam het beste kunt plaatsen. Voor ons lijstje hebben we gekeken naar namen met lieve betekenissen en namen die lief klinken. Zowel voor de jongens als de meisjes hebben we een top vijf gevormd van de meest populaire lieve namen.

Lieve jongensnamen

Traditioneel gezien zou je een jongensnaam niet snel omschrijven als lief. Toch zijn er een hoop jongensnamen die ontzettend lief klinken en ook erg schattige betekenissen hebben. Dit is onze top vijf.

Benjamin

De naam Benjamin wordt vaak gegeven aan het jongste kind of het lievelingetje. De naam Benjamin komt uit het Hebreeuws en is ook een Bijbelse naam. Deze schattige babynaam betekent 'Zoon van het geluk' en 'Zoon van mijn rechterzijde'.

Beau 

Beau is de tweede naam op ons lijstje. Deze naam heeft een vrij duidelijke betekenis: Beau is namelijk het Franse woord voor mooi. Het betekent ook knap, speerpunt en beer. Beau is daarnaast ook een unisex naam.

Valentijn

Bij deze naam krijgen we gelijk al vlinders in onze buik. Valentijn is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met Valentijnsdag, de dag van de liefde. De naam Valentijn komt uit het Latijn en betekent gezond, invloedrijk en sterk.

Dave

De naam Dave is perfect voor een vriendelijk jongetje. De naam betekent namelijk 'de vriend'. Dave is een Schotse naam die afstamt van de naam David die 'geliefd' betekent. 

Milano

Als je op zoek bent naar een naam met een lieve betekenis, dan hoef je niet verder te zoeken. De naam Milano betekent namelijk letterlijk lief! De naam Milano is een Slavische naam en is afgeleid van de naam Milan.

Lieve meisjesnamen 

Als het op lieve meisjesnamen aankomt, is er genoeg keuze! Wij hebben de vijf liefste en populairste meisjesnamen samengevoegd in ons lijstje. Dit is onze top vijf.

Fleur

Om ons lijstje af te trappen, beginnen met gelijk met een prachtige Franse naam. Fleur is het Franse woord voor bloem. De meisjesnaam Fleur is afgeleid van de naam Flora. Naast bloem betekent Fleur ook bloeiend en in aanzien.

Mirthe 

De naam Mirthe is de volgende toevoeging aan ons lijstje. Deze naam had in de Oudheid al een prachtige betekenis. Mirte (zonder h) is namelijk een plant die vroeger symbool stond voor vruchtbaarheid, liefde en geluk. Mirthe is daarnaast een Nederlandse naam.

Aimée 

Aimée is de tweede lieve Franse toevoeging aan ons lijstje. Deze meisjesnaam betekent geliefde. Een andere lieve Franse naam met dezelfde betekenis is Esmée. Deze naam staat ook op de lijst met de populairste namen van 2022, maar wel twintig plekjes lager.

Madelief 

We hebben het al even over bloemen gehad, maar als we het over lieve meisjesnamen hebben mogen we Madelief absoluut niet overslaan. Als je liever voor een Engelse naam gaat, kun je ook kiezen voor Daisy. Deze naam heeft de lijst ook gehaald maar staat ook een stuk lager.

Lieve

Als laatste lieve meisjesnaam mochten we de naam Lieve natuurlijk niet vergeten. De betekenis van deze babynaam spreekt natuurlijk voor zich. Lieve is een Nederlandse naam die is afgeleid van de naam Godelieve.

Lees ook: Dit zijn de populairste Turkse babynamen