Dit zijn de meest originele babynamen

Kinderen door Maya Luz

Als het op het uitkiezen van een babynaam aankomt, zijn er oneindig veel opties. Er zijn een hoop populaire namen die we in Nederland vaak horen. Maar wat nou als jij jouw kindje juist een unieke naam wil geven? Voor de aanstaande moeders die op zoek zijn naar originele namen, hebben wij hier de lijst met de meest originele babynamen!

Lees ook: Dit zijn de populairste Turkse babynamen

Originele babynamen

We kennen in Nederland een hoop veelvoorkomende namen. Maar als je liever een naam kiest die net zo uniek is als jouw kindje, moet je vaak iets verder zoeken. Wij hebben een selectie gemaakt van de leukste originele namen die niet terug te vinden zijn in de lijst met de populairste babynamen in Nederland!

Originele jongensnamen

Heb jij een klein jongetje op komst en wil jij hem graag een unieke naam geven? Wij helpen je graag op weg met wat inspiratie! In de lijst met de populairste babynamen zien we bijvoorbeeld de naam Noah, Liam of Lucas erg hoog staan. Dit zijn de leukste jongensnamen voor als jij op zoek bent naar een naam die jouw zoontje lekker op laat vallen.

1. Caleb

Als eerste naam op ons lijstje hebben we de naam Caleb. Deze naam heeft een Engelse klank, maar de naam komt uit het Hebreeuws. De naam Caleb was in 2018 voor het laatst populair. Deze leuke jongensnaam betekent onder andere trouw en loyaal.

2. Frankie

Wil jij een oud-Hollandse naam een moderne twist geven? Dan is Frankie eventueel een leuke optie! Deze naam stamt af van de naam Franciscus en betekent Fransman.

3. Jethro

Wij durven te wedden dat jij deze nog nooit eerder voorbij hebt horen komen. Jethro is een Engelse naam die nog nooit in de lijst met de meest populaire jongensnamen heeft gestaan in Nederland. Jethro betekent voortreffelijk en in overvloed.

4. Jude

De vierde naam op ons lijstje is onze eerste unisex naam. De naam Jude kan namelijk gegeven worden aan jongetjes, maar ook aan meisjes. Deze Engelse naam ken je misschien nog van acteur Jude Law. De naam betekent geprezen en bewonderd.

5. Radley

In de lijst met de populairste jongensnamen staat de naam Bradley, maar haal de B weg en je hebt een unieke babynaam! Radley is een Engelse naam die in de Verenigde Staten redelijk populair is. De naam betekent 'van de rode vlakte'.

Originele meisjesnamen

Heb jij een meisje op komst? Dan heb je vast weleens gedacht aan de naam Emma of wat dacht je van Julia? Deze namen zijn erg populair in ons land. Maar voor de aanstaande moeder die op zoek is naar een originele meisjesnaam, hebben wij hier een unieke top vijf.

1. Arabella

Net als bij de jongensnamen, komen we veel in het Verenigd Koninkrijk terecht bij onze zoektocht naar unieke namen. De naam Arabella is Schots. De naam betekent om te bidden of vaardigheid.

2. Elani

Voor de volgende naam gaan we naar de Grieken. De naam Elani komt uit het Grieks en betekent zwart. Deze naam is in eerdere decennia vrij populair geweest. In 2013 haalde deze naam voor het laatst de lijst met de populairste meisjesnamen.

3. Kenzi

Kenzi is de eerste naam op onze lijst met meisjesnamen die ook voor jongens gebruikt kan worden. Dit maakt Kenzi een unisex naam. De naam vindt haar origine in het Schots en Keltisch. De naam betekent onder andere knap en vuur.

4. Georgia

Eerder op ons lijstje vonden we onze eerste Griekse naam. De naam Georgia heeft ook een Griekse origine. De naam betekent 'bewerker van de aarde', en is vooral populair in Wales en Engeland.

5. Cosette

Tot slot hebben we de Franse naam Cosette. Deze prachtige meisjesnaam betekent overwinnaar. Deze naam is vooral populair in Vlaanderen, maar in Nederland hoor je deze naam zelden.

Lees ook: Dit zijn de populairste korte meisjesnamen

Bron: SVB, Babybytes.nl, Babynamen.nl, Hegen.nl Beeld: iStock