Dit zijn de populairste stoere babynamen

Kinderen door Maya Luz

Er zijn een hoop verschillende categorieën om uit te kiezen als het op babynamen aankomt. Je hebt lieve namen, moderne namen, lange namen, korte namen en stoere namen. Als die laatste categorie jou aanspreekt, helpen wij jou graag op weg met een beetje inspiratie! Dit zijn de populairste stoere babynamen.

Lees ook: Dit zijn de meeste originele babynamen

Stoere babynamen

Of een naam stoer is of niet, is natuurlijk erg subjectief. Wat opvalt is dat de meest populaire namen die onder deze categorie vallen, kortere namen zijn. Zou jij deze namen omschrijven als stoer? Wij in ieder geval wel!

Stoere meisjesnamen

Voor deze lijst beginnen we met de meisjesnamen. Want stoere namen zijn zeker niet alleen voor jongens weggelegd! Dit zijn de populairste stoere meisjesnamen.

1. Saar

De eerste naam op ons lijstje is Saar. Deze stoere meisjesnaam is terug te vinden op plek zeven in de lijst met de populairste meisjesnamen in 2022. De naam is afgeleid van de naam Sara. De betekenis van de naam is vorstin.

2. Tess 

De volgende naam staat ook in de top tien! De naam Tess is terug te vinden op de negende plek op de lijst van 2022. De naam Tess is afgeleid van de naam Theresa en is van Griekse herkomst. De naam heeft meerdere betekenissen waaronder zomer en oogst.

3. Maud 

Maud is een stoere meisjesnaam met verschillende herkomsten. Maud komt uit het Frans, maar ook uit het Germaans en het Nederlands. De naam stamt af van de Oudfranse naam Mathilde en betekent strijdmaagd.

4. Loïs

De volgende naam op ons lijstje deelt een betekenis met de vorige naam die we hebben besproken. Zowel Maud als Loïs betekenen strijgmaagd, maar Loïs betekent ook aangenaam. Deze naam komt oorspronkelijk uit het Grieks.

5. Bo 

De laatste naam op ons lijstje met stoere meisjesnamen is Bo. Deze naam is geschikt voor zowel jongens als meisjes en is daardoor een genderneutrale naam. Ook deze naam komt uit het Frans, Nederlands en Germaans. Deze stoere babynaam wordt vaker aan meisjes gegeven dan aan jongens. Bo betekent onder andere speerpunt en mooi.

Stoere jongensnamen

Naast stoere meisjesnamen, zijn er ook een hoop stoere jongensnamen te vinden op de lijst met de populairste babynamen. Benieuwd naar wat ze zijn? Dit zijn de populairste stoere jongensnamen.

1. Noud

De eerste naam op ons lijstje met de populairste stoere jongensnamen is Noud. Noud staat op de twaalfde plek op de lijst met de populairste jongensnamen van 2022. De herkomst van deze naam is zowel Germaans als Nederlands. Noud betekent 'als een adelaar heersend'.

2. Mick

De volgende naam op onze lijst herkennen we allemaal waarschijnlijk wel van zanger Mick Jagger. Deze stoere naam is een Bijbelse naam en komt uit de Engelse taal. Mick is een verkorte vorm van de naam Michaël. De naam betekent 'Wie is als God?'.

3. Jack

Voor de volgende stoere jongensnaam blijven we nog even bij de Engelse namen hangen. Jack is afgeleid van de Bijbelse naam Jacob. De betekenis van Jack is 'Hij zal beschermen'.

4. Jax(x) 

Voor de volgende naam hebben we een dubbele naam. Jaxx staat op plek 56 op de lijst met de populairste jongensnamen. De variant met een dubbele X aan het einde staat op plek 151, meer dan honderd posities lager! De naam Jax stamt af van Jackson en komt uit het Engels. De naam Jax betekent 'zoon van Jack'.

5. Dean

Last but not least hebben we een Nederlandse babynaam op ons lijstje. De naam Dean is van Nederlandse herkomst, ook al lijkt dat niet zo. Dean is namelijk oorspronkelijk een Engelse achternaam. De naam betekent uit of nabij de vallei.

Lees ook: Dit zijn de populairste korte meisjesnamen