Dit zijn de meest hippe babynamen

Kinderen door Maya Luz

We hebben het al vaker gehad over de populairste babynamen binnen verschillende categorieën. Zo hebben we het gehad over namen uit verschillende talen en religies of namen met bepaalde lengtes. Maar wat zijn nou eigenlijk de allerpopulairste babynamen? Wij zetten de populairste jongens- en meisjesnamen op een rijtje.

Lees ook: Dit zijn de populairste ouderwetse babynamen

Hippe babynamen

De Sociale Verzekeringsbank maakt jaarlijks een lijst met de populairste babynamen. Ieder jaar zijn er weer trends te zien. Wat bijvoorbeeld opvalt is dat sommige namen vaak meerdere jaren achter elkaar hoog in de lijst te vinden zijn. Ook valt op dat kortere namen populair zijn. Dit zijn de namen die het meest gegeven zijn in het jaar 2022.

Hipste jongensnamen

Bij de hipste jongensnamen zijn er een aantal trends terug te zien. Zo zijn namen met een specifieke beginletter erg populair. Daarnaast is een bepaalde hoeveelheid letters gebruiken een trend. Benieuwd naar om welke namen het gaat? Dit zijn de populairste jongensnamen.

1. Noah

De populairste jongensnaam is Noah. Noah is over het algemeen de populairste babynaam van 2022. Deze naam is unisex en kan dus ook aan meisjes gegeven worden. Noah komt uit het Hebreeuws en betekent rust, vrede en troost.

2. Liam

De tweede naam op ons lijstje is Liam. Deze naam is een verkorte versie van de naam William. Liam is een Ierse naam en heeft meerdere betekenissen. Deze hippe babynaam betekent onder andere wilskracht, koning en beschermer.

3. Luca

Bij de derde babynaam op ons lijstje beginnen we een trend te zien. Namen die beginnen met de letter L zijn erg populair bij de jongens. Luca is net als Noah een unisex naam. Het is een verkorte versie van de naam Lucas en komt uit het Latijn. De naam betekent onder andere licht en maan.

4. Lucas

De verlengde versie van de vorige naam staat op de vierde plek op ons lijstje. De oorsprong van Lucas is Latijn. De betekenis van deze naam is erg voor de hand liggend. Lucas betekent namelijk 'afkomstig uit Lucanië', maar ook 'brenger van het licht'.

5. Mees

De laatste naam op ons lijstje is de enige Nederlandse naam. Mees betekent 'Zoon van de aarde'. De hippe naam Mees is sinds 1996 in populariteit aan het stijgen en staat al vele jaren in de lijst!

Hipste meisjesnamen

Bij de meisjesnamen zijn er minder duidelijke trends te zien als bij de jongensnamen. Wel valt op dat ook hier kortere namen de voorkeur krijgen. We zullen je niet langer in spanning houden, dit zijn de populairste meisjesnamen van het afgelopen jaar.

1. Emma

De populairste meisjesnaam van het afgelopen jaar is Emma. Deze naam is afkomstig uit het Germaans. De naam Emma heeft veel verschillende betekenissen waaronder machtig, verbonden en groots.

2. Julia

Direct onder Emma staat de naam Julia. Julia is oorspronkelijk een Griekse naam. De naam heeft twee betekenissen. De eerste is de jeugdige en de tweede betekenis van deze meisjesnaam is 'aan Jupiter gewijd'.

3. Mila

De derde hippe naam op ons lijstje is Mila. Mila is een Slavische naam. De populairiteit van deze naam neemt sinds het begin van deze eeuw snel toe. Mila betekent geliefd en 'geliefd bij het volk'.

4. Sophie

De volgende naam is Sophie. Deze naam is afkomstig uit het Frans en is afgeleid van de naam Sophia. De naam Sophie is perfect voor een slim meisje. Deze hippe meisjesnaam betekent namelijk heilige wijsheid en levenswijsheid.

5. Olivia

De laaste hippe naam op onze lijst is Olivia. Olivia is samen met Sophie de langste naam op ons lijstje. De naam Olivia komt uit het Latijn en is afgeleid van de naam Olivier. Olivia betekent olijfboom, maar ook elf en natuurgeest.

Lees ook: Dit zijn de meest originele babynamen