Dit zijn de populairste Marokkaanse babynamen

Kinderen door Maya Luz

Overal ter wereld zijn er prachtige culturen te vinden. Uit deze culturen komen vervolgens mooie en unieke namen voort. En dankzij het feit dat onze samenlevingen zijn gaan samensmelten, zien we steeds meer internationale namen op de lijsten met de populairste babynamen verschijnen. Marokkaanse namen zijn hier zeker geen uitzondering. Dit zijn de populairste Marokkaanse babynamen.

Lees ook: Dit zijn de populairste lieve babynamen

Marokkaanse babynamen

Nederland kent een grote Marokkaanse populatie. Dit zorgt ervoor dat Marokkaanse namen en de Marokkaanse cultuur veel terug te zien zijn in ons land. Marokkaanse babynamen hebben in de lijst van 2022, veel plekjes bemachtigd! Dit zijn de top vijf jongens- en meisjesnamen die voortkomen uit de Marokkaanse cultuur.

Marokkaanse jongensnamen

Als we kijken naar de populairste jongensnamen uit de Marokkaanse cultuur vallen er een aantal dingen op. Ten eerste is er veel variatie tussen de lengtes van de namen. Zowel korte als langere namen zijn populair. Ook zijn namen van Islamitische profeten populair. Dit is onze top vijf.

1. Rayan 

De populairste Marokkaanse jongensnaam in Nederland is Rayan. Deze naam staat op de 38ste plek in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank. Deze prachtige Marokkaanse jongensnaam betekent weelderig en 'van water voorzien'.

2. Mohammed

De tweede naam op ons lijstje is Mohammed. Deze naam staat op plek 51 en deze naam kennen veel mensen uiteraard van de profeet Mohammed. De naam betekent 'de geprezene'. Een andere populaire variant van deze naam is de verkorte versie, namelijk Mo.

3. Amir 

Voor een jongetje dat je het liefst zou willen behandelen als een prins, is Amir de ideale babynaam. Amir betekent namelijk onder andere prins. Andere betekenissen van Amir zijn boomtop en commandant.

4. Hamza 

De vierde naam op ons lijstje is Hamza. Dit is de perfecte naam voor jouw stoere pasgeboren zoontje. De naam Hamza betekent namelijk leeuw, krachtig en sterk. Een stoerdere naam dan deze ga je dus zeker niet vinden!

5. Ibrahim 

Tot slot sluiten we ons lijstje voor de jongensnamen af met de naam Ibrahim. Ibrahim is een erg populaire naam binnen de Marokkaanse cultuur en is een Islamitische profeet. Een van de betekenissen van Ibrahim is 'de vader is barmhartig'.

Marokkaanse meisjesnamen

Op het lijstje met de meisjesnamen valt op dat de Marokkaanse erg hoog op de lijst staan met de populairste namen in ons land. Alle namen in onze top vijf vallen zelfs in de top honderd! Verder zien we op dit lijstje vooral korte namen, met erg lieve betekenissen.

1. Nora 

De populairste Marokkaanse meisjesnaam in Nederland is Nora. Deze naam staat op plek acht op de lijst met de populairste meisjesnamen in ons land. Dit maakt Nora de populairste Marokkaanse naam in Nederland. Nora is afgeleid van de naam Eleonora en betekent onder andere vlam en licht.

2. Lina 

Op de tweede plek op ons lijstje staat Lina. Deze prachtige meisjesnaam komt uit de Koran. De betekenis van Lina is jonge palmboom, maar ook teder, vriendelijk en zacht.

3. Lara

Op onze derde plek staat Lara. In de lijst met de populairste meisjesnamen staat Lara op plek 51, daarmee valt de naam dus net buiten de top vijftig. Alsnog is de naam ontzettend populair en dat heeft een goede reden. De naam Lara betekent helder en bescherming.

4. Inaya

De vierde naam op ons lijstje is de langste meisjesnaam in onze top vijf. Inaya betekent lieflijke en geschenk van God. Daarnaast betekent Inaya 'zorgen voor', dit maakt het de perfecte naam voor een zorgzaam meisje.

5. Aya 

Als laatste naam op ons lijstje hebben we Aya. Aya is onze eerste en enige palindroom op onze lijst. Dit houdt in dat je de naam achterstevoren kunt lezen en dat er dan nog steeds hetzelfde staat. Aya betekent kleurrijk en vogel.

Lees ook: Dit zijn de populairste Turkse babynamen