Gilly (47) gaat al 10 jaar vreemd: "één persoon kan niet mijn behoeften vervullen"

Relaties door Rochèll

De sleutel voor een succesvol huwelijk is trouw zijn aan elkaar. Althans, dat zullen veel mensen denken. Maar dat hoeft niet zo te zijn, vindt de 47-jarige Gilly uit Schotland. Ongeveer 21 jaar geleden stapte ze in het huwelijksbootje met haar man en inmiddels gaat ze ook al tien jaar lang vreemd. "Ik denk dat het onrealistisch is om te verwachten dat één persoon in staat is om te voldoen aan elke behoefte die je hebt - seks, conversatie, stabiliteit, veiligheid", aldus Gilly.

Toen Gilly tien jaar lang samen was met haar man, merkte ze dat hun seksleven minder en minder werd. Het bespreken van hun seksleven leidde contstant tot ruzie. "Mijn man bevredigde me niet seksueel en ik had op dat moment het gevoel dat het ruzie veroorzaakte omdat ik het gevoel had dat ik hem onder druk zette voor seks," vertelt Gilly aan het online platform Mirror. Uiteindelijk besloot ze daarom iemand anders te zoeken die haar seksuele verlangens kon vervullen.

Vaste minnaar

In het begin had ze affaires met verschillende mannen. "Ik ging niet op zoek naar de lange termijn", legt ze uit. Totdat ze zeven jaar geleden haar huidige minnaar ontmoette, een getrouwde man. De twee begrijpen en respecteren elkaars grenzen. Volgens Gilly is de passie tussen haar en haar minnaar nog steeds aanwezig. "We ontmoeten elkaar voor seks wanneer we kunnen en het is altijd spannend. Soms is het ondeugend op openbare plaatsen, en soms is het in onze huizen of hotels, maar het is altijd gepassioneerd. We ontmoeten elkaar ook net als elk ander stel voor dates. Het is als een volkomen normale relatie zonder de vervelende zeurende stukjes."

Hoe vaak ze haar minnaar ziet, verschilt. Soms een aantal keer per week, maar soms ook maar een keer per maand. Wanneer ze haar minnaar wil zien, vertelt ze haar man dat ze 'langer moet werken' of bijvoorbeeld op reis moet voor werk.

Geheim houden

Sinds Gilly een affiare heeft, gaat het volgens haar beter tussen haar en haar man, met wie ze ook nog steeds de lakens deelt. Na tien jaar vreemdgaan, heeft ze haar man nog niets verteld over haar affaire. "Ik zie niet in waarom ik dat zou moeten doen", vertelt ze. "Ik heb die passie, die ondeugendheid nodig om me levend te voelen. Terwijl mijn man me stabiliteit en zekerheid geeft." Toch zijn er een paar momenten geweest waarop haar man haar affaire bijna ontdekte. "Je moet een goed geheugen hebben, anders vergis je je en vertel je iemand iets wat je niet zou moeten vertellen."