Zo maak je je tuin klaar voor het voorjaar

Wonen door Chloe

Het voorjaar is in volle gang en dus gaan we weer vaker de tuin in. Dan is het natuurlijk wel lekker dat je tuin er een beetje knap uitziet. Meestal is deze na de winter wel aan wat onderhoud toe. Trek je handschoenen en je vieze kleding dus maar vast aan, want wij vertellen je hoe je je tuin helemaal klaar maakt voor het voorjaar. 

Groene aanslag verwijderen

De kans is groot dat de tegels in je tuin flink onder de groene aanslag zitten na de wintermaanden. En dat niet alleen, ook je tuinmeubelen kunnen groen aanzien. Om deze weer schoon te krijgen is wel wat werk nodig. Zo kan je met groene aanslagreiniger al een heel eind komen. Ook schijnt schoonmaakazijn een echt wondermiddeltje te zijn als het gaat om groene aanslag verwijderen.

Schoonmaken

Naast groene aanslag, zal er nog meer viezigheid in je tuin te vinden zijn. Dit vraagt dus om een flinke schoonmaakbeurt. Pas wel op met schoonmaakmiddelen. De meeste zullen niet goed zijn voor je planten. Gebruik dus gewoon warm water en als het nodig is een plantvriendelijk schoonmaakmiddel.

Onkruid verwijderen

Ook onkruid heeft de laatste maanden flink de vrijheid gehad om te groeien. Tijd dus om dit te verwijderen. De beste manier is om dit met je handen te doen zodat je ook de wortels meetrekt. Op deze manier blijft het ook langer weg. Lukt dit nou niet? Probeer het dan eerst met een schoffel los te krijgen.

Kleur toevoegen

Bij het voorjaar hoort natuurlijk ook kleur. Breng daarom wat leven in je tuin met vrolijke planten en kleurrijke accessoires. De kleinste details kunnen al het verschil maken. Denk aan gekleurde potten, kussens of lampjes. Alles om heerlijk van het voorjaar te kunnen genieten.