Tulpen cadeau doen? Deze kleuren hebben een betekenis

Lifestyle door Anjali

Of het je ze geeft uit liefde, om iets te vieren, of uit steun, een bos tulpen geven is altijd een goed idee. Maar wist je dat de kleur tulp veel zegt over de reden waarom je ze geeft?

Romantisch roze

Er is geen lieflijkere en vrouwlijkere kleur dan roze. Deze kleur staat symbool voor zachte en tedere liefde, elegantie en schoonheid. Ook staan roze tulpen voor geluk, en kun je ze aan iedereen geven. Tulpen met een roze kleur zijn altijd een aanrader, ongeacht de gelegenheid.

 Dieprood

Rode tulpen staan symbool voor liefde en romantiek, net als bij roze tulpen. Maar met de intens rode kleur van de bloem kun je nét een stapje verder gaan dan de roze variant: zonder woorden kun je iemand vertellen dat je liefde voor diegene echt diepgaand is.

Zonnig geel

Vroeger moest je opletten bij het geven van gele tulpen, deze stonden namelijk voor een onzekere verhouding, relatie of vriendschap. Je kon toendertijd stellen dat gele tulpen symbool stonden voor angstgevoelens en twijfels. Gelukkig is de symbolische betekenis van gele tulpen aardig veranderd: Ze staan nu voor vrolijkheid en opgewektheid. Ze worden voornamelijk gegeven om iemand beterschap te wensen.

Opgewekt oranje

Oranje is één van de meest geliefde kleuren als het gaat om tulpen. De felle kleur staat symbool voor enthousiasme, en je geeft iemand oranje tulpen als je blij bent voor die persoon. Denk hierbij aan het moment dat iemand een nieuwe auto heeft gekocht, is geslaagd voor een examen of een eigen bedrijf is gestart.

Puur wit

Witte tulpen staan voor eenvoud, maar hebben een diepe betekenis. Je geeft tulpen met een witte kleur aan iemand waarmee je een onenigheid hebt gehad, of aan iemand die je graag wilt vergeven. De witte tulp staat voor een nieuwe start van een vriendschap, familieband of relatie.

Dromerig paars

De paarse kleur heeft bij tulpen een diepe symbolische betekenis. Ze staan voor spiritualiteit, maar geven ook de balans tussen leven en dood aan. Paarse tulpen worden vaak gegeven in tijden van rouw, maar ook om welvaart uit te stralen.