Kun je niet tegen je verlies? Deze tips veranderen dat

Lifestyle door Anjali

Een spelletje kan soms intenser zijn dan je vooraf denkt. Sommige mensen kunnen niet tegen hun verlies, wat zelfs kan leiden tot hevige discussies. Klinkt dit bekend en ken je iemand of ben je zelf een slechte verliezer? Dan zijn deze tips misschien wel voor jou.

Speel een spel waar je goed in bent

Misschien een béétje sneaky, maar zo simpel is het wel. Als je een spel speelt waar je zelf heel goed in bent, is de kans veel groter dat je wint. Speel alleen spellen waarvan je weet dat je veel kans maakt op winnen, en de discussies verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Niet opgeven

Als slechte verliezer raak je al snel je interesse kwijt als je weet dat je niet kan winnen. Geef niet op, en zet die gedachten om als motivatie om toch proberen te winnen. Lukt dit alsnog niet? Dan weet je dat je wel je uiterste best hebt gedaan.

Ontdek waarom je een slechte verliezer bent

Komt het competitieve in jou misschien door je jeugd, en heb jij broers of zussen waarbij er altijd strijd tussen jullie was? Of koppel je winnen of verliezen aan je eigenwaarde, zoals slimheid? Ontdek de reden waarom je zo slecht tegen je verlies kan, misschien kun je er dan beter mee omgaan en ben je een goede verliezer.

Zie willen winnen niet als iets slecht

De lol is er snel vanaf wanneer iemand boos wordt omdat diegene verloren heeft, maar het laat wel ambitie zien. Bekijk het dus positief: jij (of je vrienden) zijn gewoon heel gedreven!

Alleen maar winnen is niet leuk

Verliezen hoort erbij, en niet alles kan altijd helemaal goed gaan. Als je het potje nadat je verloren hebt wint, voelt dat tóch een stuk beter dan dat je keer op keer wint.

Daag jezelf uit

Durf af te wisselen in spellen, ook al ben je misschien juist heel goed in iets. Het is goed om te leren, en daag jezelf uit ergens beter in te worden tot je een ronde wint!