Waarom samen slapen tóch minder leuk is dan het lijkt

Single & daten door Anjali

Of jullie nu nog in de honeymoon-fase zitten of juist al lang samen zijn: samen slapen blijft voor sommige koppels een lastig dingetje. Als jij hier ook last van hebt zul je je vast herkennen in dit artikel...

Je partner heeft het altijd warm

Jij wilt natuurlijk het liefst de hele nacht tegen je lover aanliggen, maar wanneer de ander het te heet heeft zal het zweet ongetwijfeld uitbreken. Het kan ook zo zijn dat je een partner hebt die het altijd koud heeft: deze komt lekker tegen je aanliggen om op te warmen, terwijl jij rillingen krijgt van die koude handen en voeten om je heen.

Je partner snoozet te veel

Wanneer je een lichte slaper bent zul je van alle zachte geluidjes en bewegingen wakker worden. Zo ook de wekker van je lover, die voor de zesde keer in een uur afgaat. Je probeert weer in slaap te vallen, maar door het snoozen van een wekker zal je niet meer in een diepe slaap vallen. Hierdoor raakt niet alleen je partners slaapcyclus door de war, maar de jouwe ook.

Je partner snurkt

Als je lover verkouden is, oké. Maar als diegene zelfs snurkt als die niet verkouden is, wordt het weer een slapeloze nacht 'samen slapen'. Je hoopt dat je partner later in slaap valt dan jij, zodat je geen uren meer wakker hoeft te liggen in de hoop dat je ooit door het geluid heen in slaap zal vallen. Stopt het echt niet? Soms helpt het om de snurker op zijn of haar zij te leggen en twee tellen de neus dicht te knijpen, maar natuurlijk niet te hard en niet te lang!

Je partner valt heel snel in slaap

Sommige mensen kunnen overal heel snel in slaap vallen: op een stoel, op de bank of in bed. Maar als je je partner nog veel wilt vertellen of nog wat wilt doen samen is dat niet zo leuk. Je zit midden in een spannend verhaal, kijkt naast je en ziet dat je partner in slaap is gevallen, waardoor jij teleurgesteld gaat slapen.

Je partner valt heel moeilijk in slaap

Andersom kan het ook: je partner komt lastig in slaap, en jij kan niet slapen door het vele draaien en harde ademhalen van je lover. Probeer dan eerder naar bed te gaan dan je partner: zo kan hij/zij zichzelf de kans geven om wat moeier te worden, en heb jij een prettige nachtrust.