Help Mijn Man Is Klusser: Lia slaapt al een jaar op de bank

Media door Elsemieke

Wanneer de presentator John Williams bij Jos en Lia in ‘Help, Mijn Man is Klusser’ binnenwandelt, treft hij een bijzondere situatie aan. Lia woont al jarenlang bij haar virend Jos, die al 27 jaar aan de woning klust. Dat schiet maar niet op en Lia slaapt al meer dan een jaar op de bank.

Help Mijn Man is Klusser: Lia en Jos

Lia en Jos zijn al acht jaar samen, maar sinds het begin van hun relatie is er eigenlijk al een groot probleem en dat is het onafgemaakte klushuis in Heerlen. Precies de reden waarom zijn vriendin Lia bij het team van 'Help, Mijn Man Is Klusser!' aanklopte. Ondanks dat Lia slecht ter been is, lijkt het alsof er een bom is ontploft in het huis. Een geschrokken John Williams weet niet wat hij meemaakt. "Wat is hier gebeurd?"

"Een deel van mij zegt: je moet gaan, kap ermee, ga", zegt Lia. Maar ze kan nergens naar toe. "Ik kan hooguit een paar dagen naar mijn zusje. Mijn kinderen leiden hun eigen leven. Dit doet heel veel met mij. Ik geloof hem wel als hij zegt dat het allemaal goed komt. Maar het duurt nu gewoon echt té lang."

Relativeren en erkennen

"Ik woon daar al 29 jaar. Ik ben erg handig. Je kunt beter vragen wat ik niet kan", zegt Jos, die klusser is. Gelukkig staat Jos uiteindelijk wel open voor de hulp van John en zijn klusteam. Maar als het klusteam begint, doet hij niet iets wezenslijks om mee te helpen. Hij lummelt maar wat rond. "Je moet gaan relativeren en erkennen. Ik kan wel gaan klussen tot ik erbij neerval, maar wat heb je dan?" meent Jos. Na hard werken van vooral het klusteam van RTL ziet het huis van Jos en Lia er een stuk beter uit. Al vindt vooral Lia dat. "Ik vind alles mooi. Het is echt mooi!"