Toe aan een nieuwe telefoon? Check deze drie toffe smartphones

Lifestyle door Djamila

Loopt de batterij op je smartphone supersnel leeg? Of duurt het verversen van je timeline wel héél lang? Dan is het misschien wel tijd voor een nieuwe telefoon. Maar hoe vind je met zoveel keuze het toestel dat het beste bij je past? No worries! We hebben drie smartphones voor je op een rijtje gezet die absolute aanraders zijn. Benieuwd naar deze telefoons? Lees dan snel verder om ze te ontdekken! 

Samsung Galaxy S23 Ultra 

Samsung heeft dit jaar de nieuwste Galaxy-serie uitgebracht met de S23 Ultra als het absolute topmodel. De Ultra biedt je alles wat je zoekt bij een smartphone. Hij heeft namelijk een vernieuwde, superkrachtige chip en werkt daarmee een stuk sneller dan zijn voorganger. Handig als je graag gamet of series kijkt. 

Er zit standaard 8GB aan werkgeheugen in het toestel. Kies je voor de variant met 512GB of 1TB? Dan krijg je zelfs 12GB aan werkgeheugen! Fijn, want zo werkt je telefoon supersnel en kan je er heel veel foto’s en video’s van jou en je vriendinnen op kwijt. De hoofdcamera is indrukwekkend: hij heeft een hoge resolutie van maar liefst 200 megapixels waardoor je er op elk moment de mooiste kiekjes mee maakt. 

De telefoon heeft een mooi design met dunne schermranden zodat het display extra groot lijkt. Naast de bekende kleuren zwart en groen zijn er twee nieuwe kleuren toegevoegd: crème en paars. Super hippe kleuren dus! Zie jij deze telefoon wel zitten, maar wil je er maandelijks niet teveel geld aan kwijt zijn? Kies dan voor sim only

iPhone 14 Pro Max

Apple’s paradepaardje mag er ook zijn! De iPhone 14 Pro Max heeft een nieuwe chip en werkt daardoor razendsnel. Dankzij het het zogenoemde Pro Motion display blijft je scherm altijd aan en zie je in één oogopslag wie je een appje stuurt of tagt op Instagram.

Het toestel heeft een indrukwekkend camerasysteem met een 48-megapixel hoofdcamera, een 12-megapixel ultragroothoeklens en twee 12-megapixel telelenzen. Zo krijg je weidse landschappen en objecten op afstand haarscherp op de foto. 

De iPhone 14 Pro Max heeft een mooi design zonder notch, de inkeping aan de bovenkant van het scherm. Die is vervangen voor een Dynamic Island: een ovaal balkje dat er niet alleen mooier uitziet, maar ook nog eens functioneel is. Je kan er namelijk informatie mee opzoeken en supersnel via Spotify je favoriete tracks selecteren. Enorm handig dus!

Oppo Find X5 Pro

Selfielovers opgelet! De Oppo Find X5 Pro heeft een selfiecamera met maar liefst 32 megapixels. Hierdoor komen jij en je besties altijd mooi in beeld. De telefoon heeft verder een 50-megapixel hoofdcamera en ultragroothoeklens en een 13-megapixel telelens. De krachtige processor en het grote werkgeheugen zorgen ervoor dat hij snel en soepel werkt. Zo kan jij moeiteloos scrollen, gamen en appen met je vriendinnen.

Het scherm ververst hartstikke snel (wel 120 keer per seconde!), waardoor je Emily in Paris kan bingen zonder dat je beelden haperen. Ook hoef je niet bang te zijn dat je telefoon uitvalt voordat de aflevering afgelopen is: de batterij is namelijk zo groot (5.000 mAh), dat het wel eventjes duurt voordat je telefoon leeg is. Is hij na een lange dag toch leeg? Dankzij de 80Watt bedraad en 50Watt draadloos laden is hij binnen no time weer opgeladen.